Direksiyon Dersi Sınav Ücretleri 3 Kat Artırılıyor

Direksiyon Dersi Sınav Ücretleri 3 Kat Artırılıyor

Uygulamalı Direksiyon Eğitimi Dersi Sınavlarında görev alan öğretmen ve yöneticilerin ücretleri 3 katına çıkartılıyor....

Uygulamalı Direksiyon Eğitimi Dersi Sınavlarında görev alan öğretmen ve yöneticilerin ücretleri 3 katına çıkartılıyor....
 
MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN Bey öğretmenlerin sınav ücretleri konusunda düğmeye bastı...
 
Öğretmenlerin ehliyet uygulamalarında görev alacak olan komisyon üyeleri ve öğretmenlerin ücretleri 3 kat artırılıyor. Düzenleme Trafik Eğitim grup başkanlığı tarafından yapıldı ve Müsteşar Bey'e arz edildi...
 
Öğretmen sınav ücretleri artırıldı
Sürücü sınavları denetim altına alındı
 
Özel Öğretim Genel Müdürlüğü Sürücü kurslarında yaşanan sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yaparak Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğini yeniden hazırlamış, bu yönetmelik iki hafta önce yürürlüğe girmişti. (29.05.2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazete). Söz konusu Yönetmeliğe dayanılarak kursiyerlerin uygulama sınavlarının usul ve esaslarını belirlemek üzere düzenlenen “Millî EğitimBakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yönergesi”10/06/2013 tarih ve 1306898 sayılı Makam Oluru ile uygulamaya konuldu.
 
Geçmiş yıllarda sınavlara ilişkin birçok yaşanmaktaydı. Sınavların denetimsiz olduğu, sınav komisyonlarında görev alanların yeterli niteliğe sahip olmadığı, sınavların objektif yapılmadığı, her sınava girenin ehliyete hak kazandığı, kursiyerlere not veren sınav komisyonlarında görev alan eğitimcilerin sınav ücretlerinin çok az olduğu gibi şikayetler vardı.
 
Özel öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı yönetmeliği paralel olarak yönergedeki sorunları da gidermeye yönelik çalışma yaptı.
 
Genel olarak yapılan yeni düzenlemede:
            Sınavlarda, sınav yapıcı olarak görev alabilmek için aranan şartlar zorlaştırıldı. Böylece sınav yapacaklara ilişkin sorun çözülmüş oldu.  Sınavlarda sınav yapıcı olarak; yüz ceza puanını dolduranlara, alkollü olarak araç kullanılması veya hız sınırının aşılması gibi kural ihlalleri nedeniyle sürücü belgesi geri alınanlara görev verilmemesi sağlandı.
            Sınavlar denetim altına alındı. Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav sürecini kontrol ve denetlemek üzere sınavlarda il eğitim denetmenlerine görev verildi. Daha önce ehliyet almak için direksiyon sınavına girecek kursiyerler birkaç kez denetlenmiş ve bu denetimlerin olduğu dönemlerde kursiyer başarılarının daha düşük olduğu görülmüştü. Sınavın denetim altına alınmasıyla hak etmeyenlerin ehliyet alması mümkün olmayacak. Denetmenler gerekli görürlerse başka bir araç ile sınava giren adayın araç sürüşünü kontrol edebilecek. Bu düzenleme ile eğitim müfettişleri bir angaryadan da kurtulmuş oldu. Çünkü sınavda görev alan herkes ücret alırken genel müdürlüğün daha önceki yaptırdığı denetimlerde Cumartesi Pazar çalışan müfettişlere hiçbir ücret verilmiyordu.
            Direksiyon eğitimi dersi sınav uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev yapan öğretmenlere ödenen direksiyon eğitimi dersi sınav ücreti önemli miktarda artırıldı. Hafta sonlarında 7-8 saat sınav yapan bir eğitimciye daha önce 70-80 Tl veriliyordu. Yemek ve yol giderlerini düşünce 40-50 Tl’ye bir gün çalışmış oluyorlardı. Bu haksızlık sendikalarca da dile getiriliyordu. Artık sınavlarda artık eğitimciler önceki aldıklarında 2-3 kat fazla ücret alacak. Sınava giren kursiyer sayısına göre bu miktar 200 Tl’yi bulabilecek.
Yönergenin kısa sürede imzadan çıkması da sevindiricidir. Sayın müsteşarımızın Bakanlığımızdaki iş akışını hızlandırması sorunların çözümüm açısından önemlidir. Dahah iyi sürücülerin yollarda olduğu, daha az kazanın yaşandığı bir ülkeye dönüşmemiz için gösterdikleri çabadan dolayı Özel öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı yetkililerini tebrik ederiz.
 
Doğan CEYLAN
Müfettişler Derneği Başkan Yrd.
Yönetim Bilimi Uzmanı    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.