E-Okul Verileri Güncellenecek

E-Okul Verileri Güncellenecek

E-Okul Verileri Güncellenecek

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

ACELE VE GÜNLÜDÜR

Sayı : 70297673/824.04/208842

Konu : E-Okul Verilerinin Güncellenmesi

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavları sonrasında Orta Öğretim Kurumlarına yerleştirme işlemlerinde öğrencilerin e-okul veri tabanındaki bilgileri kullanılmaktadır. Bu nedenle öğrencilere ait bilgilerin tam ve güncel olması gerekmektedir.

Ayrıca Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından politika geliştirmek amacıyla, e-okul veri tabanı kullanılarak düzenli olarak bilimsel araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmalarda anne-baba öğrenim durumu, kardeş sayısı, ailenin gelir durumu ve benzeri değişkenlerin güncel olması önem arz etmektedir.

E-Okul veri tabanında, "çok kötü", "düşük", "orta", "iyi", "çok iyi" şeklinde tanımlanan "Ailenin Gelir Durumu" değişkeni daha ileri istatistiki analizler yapabilmesi için "Haneye Giren Aylık Toplam Gelir" ile "Hanede Yaşayan Kişi Sayısı" şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavları sonrasında Orta Öğretim Kurumlarına yerleştirme işlemlerinde gerekli olan bilgilerin güncellenmesi, ayrıca yapılan analizlerin daha sağlıklı yapılabilmesi ve öğrencilerimize ilişkin net bilgilerin alınabilmesi amacıyla e-okuldaki tüm değişkenlerin güncellenmesi ve "Ailenin Gelir Durumu"na ilişkin değişkenin ise en geç 09/06/2014 Pazartesi gününe kadar yeniden girilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Yusuf BÜYÜK

Bakan a.

Müsteşar Yardımcısı

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.