Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı'ndan Okuldaki Şiddete Tepki!

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı'ndan Okuldaki Şiddete Tepki!

2 Aralık Perşembe günü Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nda yaşanan şiddet olayı sonrasında, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanları kendi yöneticilerini / üyelerini savunmuşlar, karşılıklı suçlamalarda bulunmuşlardı.

2 Aralık Perşembe günü Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nda yaşanan şiddet olayı sonrasında, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanları kendi yöneticilerini / üyelerini savunmuşlar,  karşılıklı suçlamalarda bulunmuşlardı. 

Yaşananlar sonrasında bir açıklama da İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz'dan geldi. Sabaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Eğitim çalışanlarının haklarını savunmak, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çalışmak, sosyal, mali ve özlük haklarının korunması ve geliştirilmesi için var olması, emek harcaması gereken bir sendikanın şube başkanı ve ilçe temsilcisi, eğitim çalışanları için gecesini gündüzüne katan, daha iyisi için ter akıtan bir öğretmene saldırmasını, şiddet uygulamasını kınıyor, failleri lanetliyoruz.

Sendikacı görünümlü güya eğitimci bir çete, sözde sendikal faaliyet kapsamında, 2 Aralık Perşembe günü saat 11:00 sularında Esenyurt Halil Fahri Orman İlkokulu’nu ve Ortaokulu’nu basmış, eğitimcilere şiddet uygulamıştır.

Zorbalıklarıyla bilinen sendikanın şube başkanı ve ilçe temsilcisi, okula girer girmez doğrudan öğretmenler odasına girmiş, agresif bir şekilde eğitimcileri irite eden bir konuşma yapmış, zil çalınca da öğretmenler derse giderken karşılaştığı bir öğretmene hakaretler yağdırmış, küfürler etmiştir. Bu duruma şahit olan ve olay sırasında öğretmenler odasında bulunan kendi üyesi bile kepazeliğe tahammül edememiş, kendisini temsil edemeyen sözde başkana ve yandaşlarına yaptıklarının yanlış olduğunu ifade edince, ona da ‘defol, çık buradan, karışma’ diyerek gözünün ne kadar döndüğünü göstermiştir. Kendi üyesini bile darbetmeye kalkmış, diğer öğretmenler araya girerek zor zapt etmiştir.

Daha sonra, sözde eğitimci ve sendikacılığın yüz karası eşkıyalar, ilk başta saldırdıkları öğretmeni görünce, uçarak kafa atmış ve sırtüstü düşürmüştür. Yere yığılan öğretmene bu sefer ilçe temsilcisi tekme atmıştır.

Saldırganlar, bununla da yetinmemiş, okul müdürüne ve orada bulunanlara küfürler edip tehditler savurarak, ‘saat 17:00’dan sonra nasıl sokağa çıkacaksınız, sizi mahvedeceğiz’ tehdidinde bulunarak, okuldan çıkmışlardır.

Darp edilen öğretmen ise polise haber vermiş, ardından hastaneye giderek darp raporu almış ve şikâyetçi olmuştur.

İşin daha kötüsü, bütün bu yaşananlar öğretmenler odası ve önünde gerçekleşmiş, birçok öğretmen olaya şahit olmuştur.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bu eğitimci görünümlü saldırganları bir defa daha kınıyor, yapılanları lanetliyor, hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istiyor; yaptıklarının yanlarına kâr kalmaması, başka şiddet olaylarına zemin oluşturmaması için herkesi üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.