Eğitim Bir Sen Yönetici Atama Hakkında Konuştu

Eğitim Bir Sen Yönetici Atama Hakkında Konuştu

Yönetici atama Yönetmeliğine dava açmaması eleştiri konusu olan Eğitim-Bir-Sen’den, “Dava açmaktan daha kolay ne var ki? Dilekçemiz hazır ancak bakanlığın yanlıştan dönmesini bekliyoruz.” mesajı geldi.

 

Yönetici Atama Yönetmeliğine ilişkin eleştirilerini kamuoyu ile paylaşan Eğitim-Bir-Sen’in neden dava açmadığı kamuoyu tarafından merak ediliyordu. Eğitim İşkolundaki sendikaların yönetmeliğin iptaline ilişkin başvurularının ardından adeta sessizliğe gömülen Eğitim-Bir Sen kanadının sessizliği Sendikanın Genel Toplu Görüşme ve mevzuat sekreteri Ramazan Çakırcı bozdu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iptal başvurusuna konusunda hazır olduklarını ancak öncelikle Bakanlığın yönetmelikle ilgili yeni bir düzenleme yapmasını beklediklerini belirten Çakırcı şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlıkta bu yönetmeliğe göre atama yapamayacağının farkında. Dolayısı ile bakanlığın yönetmeliği revize veya değiştirmesi gerektiğini bakanlık yetkililerine ilettik. Biz sendika olarak bu yönetmeliği uygulanabilir bulmuyoruz. Bazı üyelerimiz yönetici atama yönetmeliğine dava açıp açmayacağımızı sormaktadır. 28 Nisan'a kadar dava açma süremiz var. Bakanlık kısa bir süre içinde somut bir adım atmazsa 1 martta hazırladığımız 19 sayfalık dilekçeyi Danıştay'a vermek zor değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum