Eğitim İş Kolunda Yetkili Sendika kim olacak?

Eğitim İş Kolunda Yetkili Sendika kim olacak?

Eğitim İş Kolunda Yetkili Sendika kim olacak?

Bu yıl "yetkili sendika kim olacak?" türünden kamuoyuna yansıyan herhangi bir haber kırıntısı bile olmadı.

Sanki "herkes halinden memnun" havası var.

YETKİLİ SENDİKA 15 HAZİRAN KESİNTİLERİNE GÖRE

Yetkili sendika çalışmaları son yıllarda Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen arasında kıyasıya bir rekabetin yaşandığı dönemler olmuştur.

15 Haziran 2012'de memur maaşlarındaki sendika kesintisine göre il ve içelerde "mutabakat" metinleri imzalanacak ve sayılar belli olmuş olacak.

MAAŞ ZAMMI TARTIŞMALARI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ

Aslında heyecan içerisinde geçmesi beklenen "Yetkili sendika" çalışmaları, uzun bir gecikmeden sonra yapılan yasal düzenleme sonrasında ilk defa yaşanan "toplu sözleşme" görüşmeleri gündemi uzun süre meşgul etti.

İKİ SENDİKA BAŞA-BAŞ GİDİYOR

İl ve ilçe teşkilatlarından aldığımız bilgilere göre, Türkiye genelinde faaliyet gösteren sendikalardan Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen kıyasıya bir rekabet yaşayacak gözüküyor.

Bu urumda yetkili sendikanın kim olacağı 15 Haziran'da belli olacak. Sonuçların resmi olarak açıklanması ve kesin sonuçların ilanı bu tarihten itibaren bir kaç hafta sonra açıklanacak

EĞİTİMCİLERİN YARIYA YAKINI "SENDİKASIZ"

Eğitim kolunda baktığımız zaman, "Yetki" yarışı içerisinde olan sendikaların birbirlerinin üyelerini "ayartmaya" çalıştıklarını görmekteyiz.

Bu oldukça yanlış bir davranıştır.

Aslında sendikalar, 300 bin üzerinde sendika mensubu olmayan memurlara yönelseler üye çalışmalarında daha başarılı olacaklardır.

TurkiyeEgitim.Com olarak, "YETKİ" konusunda 4-15 Haziran 2012 tarihleri arasında ilçe ve illerden gelen yaklaşık sayıları değerlendireceğiz.

Teoman Yalçın / Turkiyeegitim.com 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum