Eğitim sistemimiz reforma giriyor

Eğitim sistemimiz reforma giriyor

Bakan Avcı'nın, dershanelerin 4 çatı kuruluşu ve 12 dershane temsilcisiyle bir araya geldiği toplantıdan anlaşma çıktı. Avcı, dönüşüm yasasını dershanelerle birlikte hazırlayacaklarını söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin dönüşümü ile birlikte eğitim sisteminin hem alt yapısı hem de genel çerçevesinin ciddi bir reform sürecine girdiğini söyledi. Tüm dershaneleri temsil eden şemsiye kuruluşlarla bir araya geldiklerine dikkat çeken Bakan Avcı, dershanelerin dönüşüm yasasını dershane temsilcileriyle birlikte hazırlayacaklarını açıkladı. Bakan Avcı, özel dershaneleri temsil eden 4 çatı kuruluş ve 12 dershanenin temsilcileriyle Bakanlıkta bir araya geldi. 

İSTİŞAREYE DEVAM 
Toplantının ardından temsilcilerle birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcı, "Bugün geçen haftakine göre birkaç adım daha önde görüşüyoruz. İstişarelerimiz bundan sonra da hızlanarak devam edecek" dedi. Dershane temsilcileriyle daha önce yaptıkları görüşleri ve önerileri Bakanlar Kurulu'nda yapılan sunuma yansıttıklarını dile getiren Bakan Avcı, "Bundan sonra biraz daha somutlaşmış olarak, hem takvim konusunda hem içerik konusunda bu sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda yine sektörle, ilgili paydaşlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öyle ümit ediyorum ki herkes için, hiç kimsenin mağdur olmasına yol açmayacak, öncelikle de çocuklarımız için en uygun eğitim ortamlarını oluşturmanın gayreti içinde olacağız" dedi. 

YENİ BİR DÜZLEM 
Avcı, eğitim sektörünü, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlangıcından itibaren yeni bir düzleme taşımış olacaklarına dikkat çekerek, "Üniversiteye giriş düzeneğiyle ilgili, öğretmen strateji belgesi var, sınav sisteminin değişmesine ilişkin çalışmalarımız var. FATİH Projesi'nin bu sürece yapacağı katkılar var. Eğitim sistemimizin hem altyapısı hem de genel çerçevesi ciddi bir reform sürecine giriyor" diye konuştu. 

TÖDER Başk. Yard. Taşel: Niyet, kimse mağdur olmasın
TÖDER Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel, düzenlemenin çalışanların, hizmet alan kişilerin mağdur olmayacağı, paydaşlarla iletişim içinde gerçekleşecek bir düzenleme olacağını ifade etti. Taşel, niyet ve çerçevenin belli olduğunu ifade ederek, "Niyet, kimsenin mağdur olmaması; çerçevede bugüne kadar birikimi olan dershanelerin öğretmen, derslik kapasitesinden mümkün olduğunca yararlanan bir dönüşüm gerçekleşmesidir" diye konuştu. 

ÖZ-DE-BİR Başkanı Köprülü: Süreci el birliğiyle tamamlayacağız
Toplantıya katılan ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü, süreçte 3 bin 600 dershanenin, yaklaşık 100 bin çalışanı olduğunu belirterek, herhangi bir taşkınlığa sebep olmadan, düşüncelerini paylaşarak yasal sürece ulaştıkları için memnun olduklarını söyledi. Sektörü geçiş sürecinde rahatlatacak bir açıklamanın yapıldığını belirten Köprülü, ocak ayından itibaren dershane kayıtlarının gelecek dönem de devam edeceğini belirtti. Veli, kurucu ve öğretmenlerin endişeye kapılmaması gerektiğini vurgulayan Köprülü, "Bu süreci el birliğiyle, uygun bir şekilde, hiçbir kesiminin mağdur edilmeyeceği yaklaşımla tamamlayacağız" dedi. 
 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.