Elazığ'da kaymakam öğretmen eşi için soruşturma başlattı

Elazığ'da kaymakam öğretmen eşi için soruşturma başlattı

Elazığ'ın Ağın ilçesi kaymakamı Fatih Yakınoğlu, öğretmen eşinin öğrenci dövdüğü iddiası üzerine, eşi için soruşturma başlattı.

Elazığ'ın Ağın ilçesi Öğretmen Abdullah Lütfü İlkokulu'ndaki olay, geçen ay 24 Nisan günü yaşandı. İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu'nun sınıf öğretmeni eşi Büşra Yakınoğlu, iddiaya göre, verdiği şiiri ezberleyemediği gerekçesiyle 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Karaoğlu'nu sopayla ellerine vurarak dövdü.

 

"ELLERİ MOSMORDU, ÖĞRETMEN 'BİR ŞEY YOK' DEDİ"

Ellerinde çizikler ve morarmalar oluşan Elif Karaoğlu, okul çıkışı gittiği evinde öğretmeninin kendisini sopa ile dövdüğünü belirterek durumu annesi Makbule Karaoğlu'na anlattı. Anne Karaoğlu, olayı önce önemsemediğini belirterek, kızına ödevini yapmazsa öğretmenin dövebileceğini söylediğini anlattı. Anne Karaoğlu, kızına yemek yemesi için sofra hazırladığını belirterek, şunları söyledi: "Lavaboya ellerini yıkamaya giden kızımı sofraya çağırdım ama yemeğe gelmedi, gelemediğini söyledi. Neden diye sorduğumda, pantolonunu çekemediğini söyledi. Gidip baktığımda elleri morarmıştı. Ben de öğretmenini aradım; 'Büşra Hanım sen Elif'i böyle mi yetiştiriyorsun' dedim. Bana, 'senin kızın hassas ben hepsini dövdüm. Senin kızın hassas olabilir. Ben zaten senin gelmeni bekliyordum' dedi. Ben de 'neredesin' dedim, okulda olduğunu söyleyince okula gittim. 'Büşra Hanım bravo sana' dedim. 'Ne var Elif'in elinde' diye sordu. Alıp baktı sonra da 'bir şey yok' dedi ve bana, 'sen kızına sahip çık terbiye ver' dedi. Büşra Hanım 20 yaşındaki birinden bahsetmiyoruz, 10 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz diyerek bağrıştık. Şikayetçi olacağımı söylediğimde bana, 'istediğin yere git' dedi. Eşi kaymakam olduğu için hiçbir şey takmıyor."

 

BABA RAPOR ALDI
Ağın'da bir kahvehanede garsonluk yapan baba Osman Karaoğlu, kızının öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiları üzerine şikayetçi olmak için rapor almak üzere kızını İlçe Sağlık Ocağı'na götürdü. Ancak Karaoğlu, röntgen cihazı bulunmadığı gerekçesiyle yakın olan Malatya'nın Arapgir İlçesi'ne sevk edildi. Arapgir Devlet Hastanesi'nde röntgeni çekilen Elif Karaoğlu ile ilgili Dr. Emine Güler tarafından hazırlanan raporda, "9 yaşındaki çocuk elde şişlik, bir parmakta hafif hareket kısıtlığı ve ağrı şikayetiyle başvurdu. Direkt grafi istendi. BTM ile giderilir. Durum bildirir kati hekim raporudur" yazılı olduğu görüldü.

OKULA GİTMEK İSTEMEDİ
Arapgir Devlet Hastanesi'nden doktor raporu aldıktan sonra Ağın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Osman Karaoğlu, öğretmen Elif Karaoğlu'ndan kızını dövdüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Avukat eşliğinde kızının ifadesi alınan Osman Karaoğlu, daha sonra Elazığ Valiliği'ni de arayarak şikayetçi olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı'nın kendisini telefonla aradığını belirten Osman Karaoğlu, "Vali Yardımcısı bana soruşturma başlattıklarını ve müfettiş göndereceklerini söyledi" dedi. Öğretmeni Büşra Yakınoğlu tarafından dövüldüğü iddia edilen Elif Karaoğlu, olayın üzerinden 13 gün okula gitmedi. Kızlarının aynı okula gitmek istememesi üzerine aile Elif'i, Ağın'a 22 kilometre mesafede bulunan Saraycık kaöyünde yaşayan anneannesinin yanına gönderildi. Elif Karaoğlu, naklinin yapıldığı Sarayçık İlkokulu'nda eğitimini sürdürüyor.

KAYMAKAM, EŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI
İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu da, ailenin şikayetçi olması üzerine öğretmenlik yapan eşi Büşra Yakınoğlu hakkında adli ve idari soruşturma başlattı. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Kaymakam Yakınoğlu, "İlçemiz öğretmenlerinden Büşra Yakınoğlu'nun bir öğrencisine vurması dolayısıyla hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Ayrıca bu konuda bir bilgi kirliliği olup, hastane tarafından düzenlenen resmi raporuna göre öğrencinin herhangi bir kırığı ve çatlağı mevcut olmayıp, sadece basit tıbbi müdahale öngörülmüştür ve de her hangi bir iş göremez raporu yoktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum