Engelliler, 3 Aralıkta kadro müjdesi bekliyor

Engelliler, 3 Aralıkta kadro müjdesi bekliyor

Engelli memur adayları, 3 Aralıkta, Başbakan Davutoğlu'ndan kadro müjdesi bekliyor

Toplumda yaşayan on binlerce engelli vatandaşların genel sorunu olan istihdam edilememe maalesef günümüz şartlarında engellileri çok zor durumda bırakmaktadır. Çalışmak ve sosyal hayatta varlığını diğer bireylere göstermek isteyen engelli vatandaşlar bu sayede hem hayata tutulmak hem de var olan engellerini yendiklerini, kendisine ve topluma karşı faydalı bir birey olduğunu hissetmeleri açısından çok önemlidir.

Ancak engellilerin istihdamında Devlet Personel Başkanlığı tarafından gereken özenin gösterilmediği engellilerin ortak görüşüdür. Kaldı ki kamu kurum ve kuruluşlarında toplam çalışan memur sayınının % 3 oranında engelli memur çalıştırılması zorunluluğu var iken bu sayı çoğu kamu ve kuruluşları tarafından göz ardı edilmekte ve bunun için 07.02.2014 tarih, 28906 sayı ve 2014/5780 karar sayısı ile Resmi Gazetede çıkarılan yönetmelik uygulanmamaktadır. Burada en büyük sorumluluk da şüphesiz Devlet Personel Başkanlığına düşmektedir. Her yıl Ekim ayı sonuna kadar kamu ve kuruluşlardan engelli kontenjan sayılarını toplamakla mükellef olan Devlet Personel Başkanlığı, yeterli oranda (%3) verilmeyen engelli kontenjan sayılarının kontrollerini yapmamakta ve bu kontenjan sayılarını vermeyen kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli yaptırımlarla zorlamalarda bulunmamaktadır. Hal böyle olunca da mevcut verilen engelli kontenjan sayıları yetersiz kalmaktadır.

Burada Devlet Personel Başkanlığı (DPB)'nın yapması gerekenlerin başında, kamu kurum ve kuruluşlarının denetimlerini sağlayarak mevcut %3 lük engelli kontenjan sayısını gerekli yaptırımlar ve cezai müeyyediler sağlayarak elde etmektedir.

Kamuda 25 bin engelli memur çalıştırılması gerekilen açık kontenjanın var olduğu bilinirken, EKPSS tercihleri için engellilere verilen kadrolar şaşırtıcı ve bir o kadar da trajikomik bir hal almaktadır. Mevcut 25 bin engelli memur açık kontenjanının dolması için EKPSS tercihlerinde engelli memur alım sayılarının fazla olması engelli memur adaylarının talepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca; engelli memur adaylarının daha önce de talep ettikleri çok önemli bir husus yer almaktadır ki bu da 2015 EKPSS alımlarının hangi tarihlerde yapılacağının resmi olarak duyurulmasıdır. ÖSYM tarafından yapılan KPSS alımlarında tercihler aylar öncesinde belirlenir ve resmi açıklama ile tüm kamuoyuna duyurulur iken EKPSS tarafından uygulanmayan bu uygulama tüm engelli memur adaylarını belirsizlikler içeresinde çaresizliğe ve beklemeye itmektedir.

Tüm bu hususlar dikkate alındığında, yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından, tıpkı atanmayı bekleyen öğretmen adaylarına vermiş oldukları "15 bin kadro müjdesi" gibi atanmayı bekleyen ve sosyal devlette yerini almak isteyen engelli memur adaylarına "KADRO MÜJDELERİNİ" vermeleri engelli memur adaylarının tek beklentisi ve arzularıdır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

 

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.