Faruk Çelik, 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi

Faruk Çelik, 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen'in bugün açıkladığı 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6'lık zam teklifini değerlendirdi.

Kamuda çalışan 200 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini dün uzlaşı ile tamamladıklarını kaydeden Bakan Çelik, "Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri, ekonomi gerçekleri ve tabi ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım." dedi.
 
Memur-Sen'in 2014 yılı için memur maaşlarına yüzde 6+6 oranındaki teklifinin hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, şu ifadeleri kullandı:
 
"Söylememiz gerekeni masada söylememiz gerekiyor. Önden söylenmesi doğru olmaz. Çünkü Çalışma Bakanlığı diyalog bakanlığıdır. Dün itibari ile kamuda çalışan 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerini uzlaşıyla tamamladık. Önümüzdeki haftada kamu görevlileri ile masaya oturacağız. Yaklaşık 2 buçuk milyon kamu görevlisini ilgilendiren toplu sözleşmede tarafların kendi taleplerini kamuoyu ile paylaşmaları, demokratik bir ortamda olması gereken bir durum. Fakat ülke ne bakandan, ne bakanlıklardan, ne derneklerden, kamu çalışanlarından, işçisinden memurundan değil, 76 milyondan ibaret. Onun için alınacak kararlar 76 milyonu ilgilendirdiği için çok dikkatli bir diyalog ortamına girmiş bulunuyoruz. İlgili sendikaların açıklamalarına saygı duyuyoruz. Ama bu açıklanan oranlarla ülke gerçekleri, dünya gerçekleri , ekonomi gerçekleri ve tabiî ki hayat standartlarını da dikkate alarak, bir uzlaşı içerisinde olacağız. Tıpkı işçi kesimi ile yapılan müzakerede ettiğimiz neticeyi, kamu görevlileri ile yapacağımız toplantıda da elde edeceğimiz inancındayım."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.