Faruk Çelik'ten fazla mesai mesajı

Faruk Çelik'ten fazla mesai mesajı

Türk Büro-Sen heyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.

Görüşmede Faruk Çelik kamu personelini yakındanilgilendiren mesajlar verdi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yapacağımız düzenlemede ki amacımız, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarının maaşlarının Sağlık Bakanlığı çalışanları ile eşitlenmesidir.Kurumumuz çalışanlarını mağdur etmeden, yine Sağlık Bakanlığı çalışanları rakamları ile karşılaştırarak çözüme kavuşturacağız. Personelimizin motivasyonu bizim için önemlidir" dedi.

ÇELİK'TEN FAZLA MESAİ MESAJI

Sosyal Güvenlik Kurumunda daha önceden ödenen ikramiyelerin ve fazla mesai ücretlerinin de kaldırıldığını hatırlatan Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, "Bu uygulamalar zaten SGK çalışanlarına ciddi mağduriyetler yaşattı" dedi.

Bakan Faruk Çelik ise, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için gerekli başvuruda bulunduk. Adalet Bakanlığı'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır" dedi.

 

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, kurumdaki Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı fatura inceleme biriminde çalışan sağlık personelinin hak kayıplarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.