FATİH Projesi'nde hedef tutmadı

FATİH Projesi'nde hedef tutmadı

MEB’in hazırladığı ‘Performans Sonuçları’ raporuna göre 2013 yılında 1 milyon 200 bin öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılması planlanırken sadece 41 bin tablet dağıtıldı. FATİH Projesi’nde birçok hedefe ulaşılamadı

KIVANÇ EL

Milli eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2013'te 1,2 milyon öğrenciye tablet dağıtmayı planlarken sadece 41 bin 172 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtabildiği ortaya çıktı. Tablet kullanan öğretmen sayısı da 50 bin olarak planlanmasına rağmen 7 bin 258'de kaldı. Okulların deprem incelemelerinde de hedeflerin çok altında kaldığı belirlendi.

MEB tarafından hazırlanan "Performans Sonuçları" raporunda, dikkati çeken bilgiler yer aldı. Rapora göre Fatih Projesi'nde birçok hedefe 2013 içinde ulaşılamadı. Hedefler bu yıl sonuna kaldı.

Yüzde 4'ü bulmadı

Geçtiğimiz hafta hazırlanan rapora göre 2013 sonuna kadar sınıflarda tablet kullanan öğrenci sayısı 1,2 milyon olarak hedeflendi. Bu hedefe ulaşılamazken 41 bin 172 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılarak, hedefin yüzde 3,7'sine ancak ulaşılabildi. Sınıflarda tablet kullanan öğretmen sayısında da 50 bin hedefi konululurken 7 bin 528 öğretmenin tablet bilgisayar kullanması sağlanabildi. "Etkileşimli tahta uygulamasına geçen okul" olarak da 75 bin hedefi konulurken bu rakama da ulaşılamadı.

Bakanlık, 3 bin 500 okulun internet altyapısını yenileme hedefinde ise 3 bin 362 okul hedefini yakalayarak "kısmen" hedefini tutturmuş oldu. Öğretmenlere FATİH Projesi ile ilgili eğitim verilmesine ilişkin çalışmada da 3 bin 205 öğretmene eğitim verilmesi hedeflendi, ancak 2 bin 46 öğretmene eğitim verilebildi.

Raporda, 75 bin hedefi konulsa da hiçbir etkileşimli tahtanın alınamamasına ilişkin, "Etkileşimli tahta uygulamasına yönelik ihale süreci Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup sözleşmenin, ancak 2014 Ocak ayında imzalanacak olmasından dolayı hedefe ulaşılamamıştır" değerlendirmesi yapıldı.

Deprem denetimi sıkıntısı

Bakanlığın üzerinde en fazla durduğu deprem denetimlerinde de beklenen hedefe ulaşılamadı. Deprem eğitimi verilecek kişi sayısında 582 bin hedefine yaklaşılırken 449 bin kişiye eğitim verildi. 50 bin okulda tatbikat hedeflenirken 39 bin 661 okulda tatbikat gerçekleştirilebildi.

Denetimi yapılan okul ve kurum sayısında da 225 bin hedefi konulurken 8 bin 777 okul ve kurumda denetim yapılabildi. Raporda denetimlere ilişkin, "hedefe ulaşılamadı" notu düşüldü.

 

'İhale tamam dağıtım bu yıl olacak'

Öğretmen ve öğrenci sayısında da beklenen hedefe ulaşılamamasına ilişkin raporda, "24 Haziran 2013'te ihale süreci başlatılmış 10 milyon 600 bin adet PC alımında yerli üretim zorunluluğu ve değerlendirme sürecinin devam etmesi nedeniyle acil olarak 675 bin adet tablet bilgisayar alımı gerçekleştirilmiştir. İhalesi tamamlanan tabletlerin dağıtımı bu yıl içinde gerçekleştirilecektir" denildi. MEB 675 bin tableti dağıttıktan sonra da 2013 için belirlediği 1,2 milyon hedefine yine ulaşamamış olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.