Finans piyasalarının son 2015 genel seçim raporu

Finans piyasalarının son 2015 genel seçim raporu

2015 genel seçimlerine sayılı günler kala finans piyasalarının önde gelen kurumlarından Merrill Lynch'ten kritik seçim ve piyasalara yaratacağı etkiye dair analiz raporu...

7 Haziran genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, dünyanın en büyük yatırım bankalarından Merrill Lynch, seçimlerin piyasalara etkisiyle ilgili raporlarını kamuoyuyla paylaştı.

KOALİSYON EKONOMİK İSTİKRAR VE BÜYÜMEYİ NASIL ETKİLER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veAK Parti temsilcilerinin koalisyona karşı çıkmasını konu alan bu raporda, koalisyon ihtimalinin, Türkiye’deki ekonomik istikrarın, ekonomik büyümenin üzerinde nasıl bir etki yaratacağı tartışıldı. 

Rapora göre, MHP, AK Parti'yle koalisyon yapılması noktasında potansiyel bir aday olmaya devam ediyor.

ali-babacan.20150522163545.jpg
"BABACAN VE ŞİMŞEK'İN KABİNEDE YER ALMAMASI SORUN DEĞİL"


Merrill Linch, raporunda "piyasaların kaybetmek istemediği, ekonominin mevcut rüya takımı" olarak tasvir ettiği Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in, seçim sonrası kabinede yer almamasının sorun olmadığını vurgulayarak, seçimlerden sonra devam etmesi beklenmeyen son 5 yıllık global desteğe rağmen, bu makro problemler karşısında zafer elde edemediklerinin de altını çizdi.

ak-parti-adaylari-listesi-hdp-adaylari-listesi.20150522163601.jpg
SEÇİMİN 2 ANA BELİRSİZLİĞİ HAKKINDA RAPOR NE DİYOR?


Raporda, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek; Türkiye'yi başkanlık sistemine geçirecek koltuk sayısını elde edip edemeyeceği ve HDP’nin barajı geçip geçemeyeceğine ilişkin 2 ana 'seçim belirsizliği'ne ilişkin, bu belirsizliklerin "HDP’nin durumunun AK Parti’nin koltuk sayısına yapacağı etki noktasında kesiştiği" belirtiliyor.

ahmet-davutoglu-mus.20150522163622.jpg
ORTAK GÖRÜŞ: AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMALI AMA...


Rapordaki ortak görüş, 'piyasalar için en yararlı olanın AK Parti'nin tek başına iktidar olması, ancak anayasayı değiştirebilecek koltuk sayısına sahip olmaması' yönünde. Rapordaki başka bir benzer bir bakış açısı ise 'AK Parti'nin tek başına iktidar olamaması da en kötü senaryo...

2015-genel-sceimleri-partiler-logo.20150522163659.jpg"SON KERTEDE KOALİSYON HÜKÜMETİ KÖTÜ OLMAYABİLİR"

'Son kertede koalisyon hükümetinin çok da kötü olmayacağı'nın vurgulandığı raporda "Türkiye halkı son yıllarda oldukça kutuplaştı. Kürt sorunu gibi birçok problemin çözüme ulaşması için, çoğunluğun tahakkümü yerine yeni ve daha demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca, daha önce de belirttiğimiz gibi MHP, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yapmış olan Erhan Usta gibi isimlerin de içinde bulunduğu güçlü ve piyasa dostu ekonomik bir takımın duyurusunu yaptı.” denildi.

 

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.