Genel Müdür: Rehber Öğretmene Gerek Yok

Genel Müdür: Rehber Öğretmene Gerek Yok

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK, okul öncesi eğitim kurumlarında rehber öğretmenlere gerek yok dedi.

Ankara MEB Şura salonunda Rehberlik alan öğretmenleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı AVCI ve genel müdürleri; rehberlik öğretmenlerinin sordukları sorular karşısında terlediler.

Bir öğretmenin okul öncesi eğitim kurumlarından rehber öğretmen normunun neden kaldırıldığını sorması üzerine, AVCI sözü Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK'a verdi.

Bunun üzerine Funda KOCABIYIK ayağa kalkarak kendini savundu ve şunları söyledi;

"Okul öncesi eğitim kurumlarında rehberlik alan öğretmen öğretmenlerine gerek yoktur. Bu öğretmenler ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde çalışsınlar. Anaokullarında okul öncesi öğretmenleri öğrenciler için aynı zamanda rehberlik de yaptıklarından normlarını kaldırdık. Bu kararı verirken genel olarak okul öncesi eğitim kurumu müdürlerinin görüşünden faydalandık dedi."

Gelen tepkiler üzerine tekrar söz alan Kocabıyık, "Rehber öğretmenler okula gelir gelmez müdür olmanın yolunu arıyorlar" diyerek gerçek sebebi söyledi.

Buradan sayın Kocabıyık'a şunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyoruz. Her kademedeki eğitim kurumuna yöneticiler, ilgili yönetmelik kapsamında atanmaktadır. Son yıllarda da gerek yazılı, gerek mülakat olsun bir sınav yapılmakta, sınavsız atama yapılmamaktadır. Bu sınavlara rehber öğretmenler kadar, okul öncesi öğretmenlerinin de girme hakkı vardır. Bir alandaki öğretmenleri yönetici olmasınlar diye dışlamak bir Genel Müdüre yakışmamaktadır. 

Türkiyeeğitim.com Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum