Genel Müdüre promosyon parası ve ihale soruşturması

Genel Müdüre promosyon parası ve ihale soruşturması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. İbrahim Şentürk hakkında soruşturma açıldığını doğruladı.

Müezzinoğlu, İstanbul Milletvekili M. Sezgin TANRIKULU tarafından verilen ve promosyon paraları usulsüz harcandı mı?, ihalelere dışardan müdahale edildi mi?, Sağlık Bakanı Nihat Tosun'un yakınına ait olduğu söylenen bir firmaya ihale verildi mi gibi sorulara "Gerek önergenizde öne sürülen konular, gerekse diğer konularla ilgili olarak 'Bakanlığımızca 13/12/2012 tarihi itibariyle başlatılan inceleme süreci halen devam etmektedir. İnceleme sonrası tarafınıza ayrıntılı bilgi verilebilecektir." şeklinde yanıt verildi.

İŞTE SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

"Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen harcamalar ile ilgili iddialara ilişkin" 7/32975 sıra sayılı yazılı soru önergesinin cevabıdır.

SORULAR:

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaşanan ve kamuoyunun dikkatle takip ettiği olumsuzluklar her geçen gün artmaktadır. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü nezdinde yaşanan ve iddialar vahim bir hal almaktadır.

Bu bağlamda;

1. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından, Dr. İbrahim Şentürk döneminde yapılan ihaleler ve harcamalar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise bu soruşturmaların akıbeti nedir?

2. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından, Dr. İbrahim Şentürk döneminde promosyonların usulsüz kullanıldığına dair soruşturma açılmış mıdır?

3. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından, Dr. İbrahim Şentürk döneminde yapılan ihalelerde, ilgili ihalelere dışardan herhangi bir kişinin ya da kişilerin etkisi olmuş mudur?

4. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Tosun'un yakınına ait olduğu söylenen medikal firma, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü dahil olmak üzere her hangi bir Sağlık Bakanlığı ihalesi almış mıdır?

CEVAPLAR:

Uluslararası yayılımı olan bulaşıcı ve salgın hastalıkların ülkemize girmesini ve diğer ülkelere yayılmasını önlemek için uluslararası havalimanı, liman, kara hudut kapıları ile bunların gümrüklü alanlarında gerekli her türlü tedbiri almak veya aldırmakla görevli Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığına bağlı özel bütçeli bir kamu kurumudur. Genel Müdürlüğümüz, Montreux Boğazlar Sözleşmesi ve 2548 sayılı Gemi Sağlık Resmi Kanunu çerçevesinde topladığı gelirleriyle, Hazineden herhangi bir katkı almadan yetki ve gelirlerini kullanarak, Türk Boğazları ile hudutlarda ve sahillerde sağlık denetimleri yapmakta, uluslararası geçerliliği olan sertifikaları düzenlemekte ve uluslararası yayılım gösteren bulaşıcı ve salgın hastalıkların ülkemize girmesini önlemek için hizmet vermektedir.

Yazılı soru önergesinde ismi geçen Op. Dr. İbrahim ŞENTÜRK, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde 08/09/2008 - 19/07/2013 tarihleri arasında Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

Bu açıklamalarımız doğrultusunda;
1, 2, 3, 4- Gerek önergenizde öne sürülen konular, gerekse diğer konularla ilgili olarak 'Bakanlığımızca 13/12/2012 tarihi itibariyle başlatılan inceleme süreci halen devam etmektedir. İnceleme sonrası tarafınıza ayrıntılı bilgi verilebilecektir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.