Görevden Alınan Yöneticilerin Durumu Ne Olacak?

Görevden Alınan Yöneticilerin Durumu Ne Olacak?

GÖREVDEN ALINAN YÖNETİCİLERİN DURUMU NE OLACAK ? Eğitimbirsen Ankara 4 nolu şube başkanı Tekin KORKU , Yönetici görevlendirmeleri ve görevden alınmalarla ilgili şimdiye kadar dile getirilmeyen bir soruna parmak bastı. Şube başkanı Tekin KORKU'nun konuyla

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme yönetmeliğinin bu hfta içerisinde Sayın Bakan tarafından İstanbul ilinde basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacağı geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. 

13 Haziran tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda 4 yılını dolduran yöneticilerimizin görev süreleri sona erecektir. Yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre göreve devam edecek yöneticilerimiz ve göreve devam etmeyecek yöneticilermiz belirlenecektir. 

Göreve devam edecek okul ve kurum yöneticilerinden çok , göreve devam etmeyecek müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızın durumunun ne olacağı konusunda yönetmelik çıkmadığı için birçok soru işareti bulunuyor. 

Yine bu konuda basına yansıyan haber ve bilgilere göre göreve devam etmeyecek okul ve kurum yöneticilerimizin kendi okullarına öğretmen olarak görevlendirilecekleri iddia edilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çok hassas davranmalıdır. Okul ve kurumlarda iç barışı ve huzuru bozacak şekilde bir uygulamadan kaçınmalıdır. 

Şöyleki , A okulunda göreve devam edemeyecek okul müdürü ve aynı okuldan 2 müdür yardımcısını aynı okula öğretmen olarak verdiğimiz zaman , bu durum hem göreve devam etmeyecek okul müdürü açısından sıkıntı yaratır hemde yeni görevlendirme yapılacak kişi açısından sıkıntı yaratır. 

Yıllarca okul müdürlüğü yada müdür yardımcılığı yaptığı okula kişinin öğretmen olarak görevlendirmesi okul ve kurumların iç dinamiklerinde de sıkıntı oluşturabilir. 

Milli Eğitim Bakanlığının yönetici görevlendirme yönetmeliğini hazırlarken bu durumu asla gözardı etmemesi gerekir.
 
TEKİN KORKU / ANKARA EĞİTİMBİRSEN 4 NOLU ŞUBE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum