GÜNDOĞDU, Memur Sorunlarını Başbakanla Görüştü

GÜNDOĞDU, Memur Sorunlarını Başbakanla Görüştü

Memursen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU akşam saatlerinde Başbakan ERDOĞAN'la kritik bir görüşme yaptı...

Memursen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU, Başbakan'a devlet memurlarının sorunları ile ilgili bir sunum yaptı ve dosya ile konuları iletti...
 
1- 4 B ve 4 C Personelin kadroya alınması gündemin en önemli maddesi oldu.
 
2- Doğu ve Güneydoğu'da çalışacak personellere pozitif ayrımcılık...
 
3- 2005 yılından sonra başlayan memurlara bir derece verilmesi...
 
4- Uzman yardımcılığına geçişte yaş engelinin kaldırılması
 
5- Kamu'da başörtüsü özgürlüğü
 
Konuyla ilgili gün içerisinde görüşmenin detaylarını Memursen Genel Merkezinin bir basın açıklamasıyla duyurması bekleniyor... 
 
Ayrıca Başbakan'ın Salı günü grup toplantısında başta kadın memurlara doğum izni olmak üzere devlet memurlarına yönelik önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.
 
İŞTE GÜNDOĞDU'NUN BASIN AÇIKLAMASI
 
Kamu Personel Sistemi’ne ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarılarının Meclis gündemine alınacağı yönündeki bilgiler üzerine görüşlerini aktardıklarını ifade eden Gündoğdu, “Uzmanlıkla ilgili yaş konusuydu. Kurum içinde olanlardan yaş sınırı aranmamasını istedik. Rotasyona öteden beri karşıyız. Ama eğitim ve sağlıkta olduğu gibi zorunlu hizmet bölgeleriyle ilgili var olan memurlara uygulanmamasını, bundan sonra alınacak olan memurlara şuandaki memurlarla pozitif ayrımcılık yapılmaması, Haymana’ya, Hakkari’ye, Yüksekova’ya ek ödemelerin yapılmasıyla ancak uygulanabilmesini, sınırlarının da belli olmasını, kalan sözleşmelilerin de tamamının kadroya geçirilmesini istedik. KİT’ler isteğe bağlı, 4B’lilerin tamamı, 4C’lilerin de ilkokul, ortaokul, lise mezunlarını genel idare hizmetleri sınıfına, üniversite mezunlarını da alanlarına uygun bölümlere alınmasını, 2005′ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu, adliye, maliye gibi mesai yaptığı halde mesai ücreti alamayan arkadaşların sorununu yeniden taşıdık.
 
Kılık/kıyafet yönetmeliğinin geçmişten bugüne kadar mağdur ettiği kesimlerle ilgili de taleplerimizi Sayın Başbakana aktarmış olduk. Görüşmemizin ana özeti budur” dedi.
 
Medyada yer alan bilgilerin eksikliğine vurgu yapan Ahmet Gündoğdu, “Şuanda bunun üzerinde çalışıldığını, onlarda var olan yaklaşımın bizim istediğimizi tam karşılamadığını gördük. Buna dair eksikliklerimizi, kaygılarımızı ilettik. Sanırım bunun üzerinde bir kez daha çalışma yapılacak. Kamuoyuna yansıtılanların bir kısmının doğru olmadığını ifade ettiler. Bir kısmının da eksik olduğunu ifade ettiler. Bir kısmını da düşünmediklerini gördük. Biz öteden beri Kamu Personeli Danışma Kurulu’na taşıdığımız talepleri gerekçeleriyle birlikte bölgeler arası istihdam biçimi ve bu istihdam biçimlerinin motivasyon eksilten yönleriyle birlikte tekrar Sayın Başbakana iletmiş olduk. Verdiğimiz rapor üzerine Sayın Bakana bir talimat verdi. Bugün, yarın yeniden bir araya gelinecek. İlgili bakanlarla birlikte yeni bir çalışma yapılacak” diye konuştu.
 
Gündoğdu, açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığı’ndan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.