Hakem Kurulu Toplandı, Tekliflerimiz 27 Mayıs’ta Görüşülecek

Hakem Kurulu Toplandı, Tekliflerimiz 27 Mayıs’ta Görüşülecek

Hakem Kurulu Toplandı, Tekliflerimiz 27 Mayıs’ta Görüşülecek

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere Devlet Personel Başkanlığı’ndaki ilk toplantısına başladı.

Toplantıdan önce açıklama yapan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Anayasa’nın 53. maddesi ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümleri çerçevesinde, 2012-2013 yılı için başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatarak, tarafların, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurularını yaptığını, kurulun 5 gün süresince toplanacağını kaydetti.

29 Mayıs günü kararlarını açıklayacaklarını kaydeden Akyel, şunları söyledi: “Bu süreç içerisinde taraflar dinlenecek, değerlendirmeler yapılacak ve karar verilecek. Bu süreç içerisinde çalışmaların sağlıklı yürütülmesi açısından, süreçle ilgili basına ve kamuoyuna açıklamama yapmamayı düşünüyoruz. Umuyoruz ki insanlarımızın, çalışanlarımızın mutluluğuna, sağlığına ve ülkemizin iyiliğine olan bir karar çıkar, şimdiden hayırlı olsun diliyorum.”

Tekliflerimiz 27 Mayıs’ta Görüşülecek

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda uzlaşmaya vardığımız 13 madde dışındaki tekliflerimiz 27 Mayıs 2012 tarihinde görüşülecek. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak, toplantıya katılarak, uyuşmazlığın çözümüne yönelik Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na yaptığımız başvuruya ilişkin değerlendirmelerimizi yapacağız.

Üzerinde uzlaşılamayan tekliflerimizi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda görüşülmek üzere 24 Mayıs 2012 tarihinde Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan’a teslim etmiştik.

 

 

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in yaptığı kurul üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır: Şinasi Yurdakul (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdür Yardımcısı), Salih Köse (Kalkınma Bakanlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü), Burhanettin Aktaş (Hazine Müsteşar Yardımcısı), Şaban Talaş (Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı), Hacı Bayram Tonbul (Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri), Hüseyin Rahmi Akyüz (Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı), Önder Kahveci (Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri), Ali Kılıç (KESK Hukuk TİS Sekreteri), Prof. Dr. Sedat Murat (İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Aydın Başbuğ (Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi).

 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Toplantı Daveti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.