Haşim Kılıç'tan 'dershane' açıklaması

Haşim Kılıç'tan 'dershane' açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili, "O konuda raportörümüz raporunu hazırladı, üyelerimize dağıtıldı, epeydir üyelerimizde.

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç katıldı. AYM Başkanı Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıç baş başa görüştü. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurlayan Kılıç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dershanelerin kapatılmasına yönelik yasayla ilgili düzenlemenin sorulması üzerine ise Kılıç, "O konuda raportörümüz raporunu hazırladı, üyelerimize dağıtıldı, epeydir üyelerimizde. Uygun bir süre içerisinde onun da gündeme alınması şüphesiz yapılacaktır. Bugün istatistikleri bugün verdim. İtiraz ve iptal davaları konusunda mahkememizde herhangi bir sorun yok. Biz bunu artık güncel yıl haline getirdik. Geçmişten kalan dosyamız artık yok denecek kadar az durumda. 2015 yılına devreden dosyalar da, 2014 yılının sonunda açılan davalar nedeniyle bir zorunluluk olarak bu yıla devretmiştir. Bu yönüyle bir sorun yok. En kısa sürede önemli davalar var, bunlar sonuçlandırılacak" ifadelerini kullandı.

"Siyasi hayata geçiş yapacağınıza yönelik spekülasyonlar görüşmede konuşuldu mu?" sorusuna ise Kılıç, "Hayır, bu konuda herhangi bir görüşmemiz olmadı" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.