Hükümetten Dershane Açıklaması

Hükümetten Dershane Açıklaması

Bülent Arınç, dershanelerle ilgili yeni bir açıklama yaparak, "Mesele enine-boyuna tartışılmıştır, kimseye zarar vermeyecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerle ilgili açıklama yaptı.

Bülent Arınç: "Dershaneler konusunda rasyonel olmak zorundayız. Hocaefendi'nin hükümetimize farklı bir bakışı yoktur. Diyor ki, kapatmayın, alın bu dershaneleri siz kullanın. Bu bir fedakarlık örneğidir. Böyle bir fadakarlığın karşısında bize düşen şey rasyonel düşünmektir. Mesele enine-boyuna tartışılmıştır, kimseye zarar vermeyecektir. Artık bu olayı büyütmenin anlamı yok"

Gülenden Köşke Mesaj: Yeter ki Millete Hizmet Etsin Ama Kapanmasın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerin kapatılması konusunda şunları söyledi:

Dershanelerin hepsini Hizmet Hareketine mensup kurumlar olarak nitelendirirseniz diğerlerine de haksızlık olur. Bu meseleye rasyonel bakmak zorundayız.

Hizmet Hareketine bağlı olan kurumlarla ilgili Muhterem Hocaefendinin hükümetimize karşı yanlış ve farklı bir düşüncesi yoktur.

DERSHANELERİN KAPATILMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR

Hükümetimizi ve Başbakanımızı çok sevdiğimizi, dershaneler konusunda farklı düşünüyorsa dershanelerin, etüt merkezlerinin faydalı olduğunu ve kapatılmamasını gerektiğini söylüyor.

KAPATMAYIN, MİLLETE FAYDALI OLSUN

Kapatmayın ama isterseniz bunları siz kullanın, öğrencilerimize faydalı olsun diyor. Bu bir fedakarlıktır Diğer dershane sahipleri böyle düşünmüyor olabilir. Böyle bir fedakarlık karşısında hükümetimizin rasyonel düşünmesi gerekir.

Bunun için Bakanlar Kurulu’nda mesele enine boyuna tartışıldı. Şimdi eğitimimiz giderek güçlendi, büyüdü. Yeni bir eğitim sistemi… Çalışmalarımız devam edecektir. Bunu en mantıklı, en makul şekilde çözeceğimizi söyledik.

Meseleyi kızıştırmanın, radikal yazı ve karikatürlerle meseleyi içinden çıkılmaz hale getirmenin bir faydası yok. Atılan tweetlerle, yazılarla bu meseleyi hükümete karşı bir noktaya kimse getirmemelidir.

Özel okullar ve dershaneler denince geçmişteki sol düşüncenin bunlara karşı olduğunu biliriz. Bugün nasıl oluyor da Kılıçdaroğlu ve diğerleri dershaneleri müdafaa etmek zorunda kalıyor. İşin bu boyutunda hükümetin yıpratılması var. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere diğerlerinin dershaneler hakkında ağızlarından olumlu bir söz çıkmadığına dikkat ederek bu çelişkinin samimi mi yoksa Ak Parti’ye karşı bir yıpratma hareketi mi olduğunu kamuoyu lütfen dikkat etsin.

ABD'DE GÜLEN'İ ZİYARET ETMEYECEĞİM

Arınç, ABD ziyareti sırasında Fethullah Gülen'i ziyaret edip etmeyeceğine yönelik soruya, “Çok isterim ama edemeyeceğim. Siyasi boyutuyla şu anki ortam çok müsait değil. Gönlümden çok arzu etmeme rağmen sayın muhterem hocamızla bu ziyaretim sırasında görüşmemiz olmayacak" dedi.

Arınç şunları söyledi:

"Şüphesiz New York'a gitmişken yakın bir yerde bulunan muhterem Hocamızı ziyaret etmem düşünülebilir. Bunu gönülden arzu ederim. Kendisini sevdiğimizi, saydığımızı ifade etmiştim. Bu kez maalesef görüşmeyeceğim. Türkiye'de yaşanan son olaylarla, siyasi boyutuyla bu ziyaretin eleştirileceğini düşünüyorum. Ne muhterem hocamızı rahatsız etmek gibi bir niyetim var ne de hükümetimizin üzerinde böyle bir görüşmenin farklı yorumlanmasından dolayı bir yıpranmaya müstehak olmadığımızı düşünüyorum. Buradan ifade etmiş olayım gönlümden çok arzu etmeme rağmen maalesef sayın hocamız ile bu ziyaret sırasında bir görüşmemiz olmayacak"

"JOE BİDEN RANDEVUMUZU KABUL ETTİ"

Joe Biden ile cuma günü bir araya geleceğiz. Randevumuzu kabul ettiler. 1 saatlik bir randevumuz olacak. Türkiye'nin demokratikleşme konusuyla ilgili bir konferansa katılacağım. Washington'da 50 milyon dolara hükmeden kuruluşların CEO'larıyla görüşeceğiz. Mayıs ayında Başbakan'la gittiğimiz ABD ziyaretinde Biden'la görüşmüştük.

KILIÇDAROĞLU'NA AHMET KAYA TEPKİSİ: AĞZIMI AÇTIRMAYIN BANA

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır eleştirileri hakkında da konuşan Arınç, "Eleştirileri samimi bulmuyorum. Bugün Şivan’a karşı kimsenin söz söylemeye hakkı yok. Uludere’de yaşanan acı bir hadisedir. Ama Kılıçdaroğlu’nun istismar etmemesi lazım. Ahmet Kaya konusunda Başbakanımızın mahkum edildiği bir zamanda yalnız bırakmayan özgürlük aşığı bir insandı. Ahmet Kaya kendi başına gelen sıkıntıları, Başbakan’a gösterilen sıkıntıları kedi nefsinde hissetmiş ve sahiplenmişti. Ahmet Kaya’yı Kılıçdaroğlu hiç ağzına almasın. Nazım Hikmet’i de almasın. Nazım’ı gönderenler o dönemin tek parti dönemiydi. Ağzımı açtırmayın bana. Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söyledikleri çok yanlış. Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söyledikleri yanlış. Yüzbinlerce kişinin barış türküleri söylediği Diyarbakır toplantısından sonra söylenecek şeyler değildir" dedi.

NEJAT UYGUR'UN VEFATI

Meclis Başkanlığı dönemimde Nejat Uygur'un tiyatro oyunlarına gittim. Hem de ailesiyle tanışıp onunla zaman zaman bir araya geldim. Bütün milletime başsağlığı mesajlarımı iletiyorum.

aktifhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.