İki akademisyen üniversiteden atılmadı

İki akademisyen üniversiteden atılmadı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi iki araştırma görevlisinin Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle “okuldan atıldığı”, iddialarını yalanladı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan açıklamada daha önce ceza almış iki araştırma görevlisi hakkında soruşturma yürütüldüğü ve henüz kesinleşmiş bir kararın olmadığı belirtildi. Soruşturmaya konu olayın ise Gezi eylemlerine katılmayla ya da sendikal hakların kullanımıyla, özellikle fikir ve eylem özgürlüğü ile hiçbir ilgisinin bulunmadığının altı çizildi.

Ceza alan araştırma görevlilerinin kendilerine hususen tebliğ edilmiş olan sınav gözetmenliği görevlerini, hiçbir mazeret beyan etmeden ve yetkili kurullara hiçbir bilgi vermeden yerine getirmemiş ve eğitim öğretim hakkının bir parçası olan sınav güvenliğini tehlikeye attıkları açıklandı.

Devam eden soruşturma raporlarında, araştırma görevlilerinin eylemlerinin karşılığı olan kamu görevinden çıkarılma ile cezalandırılmasının önerildiği, Fakülte Disiplin Kurulu'nun ise iyi niyet kullanarak daha alt cezaları takdir ettiğine yer verildi.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.