İl İçi Özür Grubu Mağdurları Ne İstiyor

İl İçi Özür Grubu Mağdurları Ne İstiyor

Sayın Bakanım ve Müsteşarım ,Eşinden iki yıldır ayrı yaşayan bir öğretmenim.2012 Yılı Şubat ayında evlendim.

Evlendiğim gün ilk atamayla tayinim çıktı. 2013 Şubat Özür Grubu atamalarına başvurdum ama puan yetersizliğinden atanamadım. 2013 Ağustos Özür Atamasında eşimin bulunduğu ile geldim. Ama eşimden 170 km mesafeye. Engebeli arazi şartlarından dolayı 4.5 saat uzağa, gidiş-geliş yapma imkanı olmayan bir yere. Hatta kışın yolların kapandığı eşimle bazı hafta sonları dahi görüşme imkanı olmayan bir yere. Kul hakkı yememek için bir gün bile devamsızlık yapmadan çalışıyorum. Ağustosta ben atandıktan sonra daha düşük puanlıların 6 Eylül de eşinin yanına atanmasını bile kıskanmadan,onlar adına sevinerek… Bu arada çalıştığım yere komşu köyde çalışan bir arkadaşın iki çocuğu var o da eşinden ayrı. Beş yaşındaki çocuğu babasının yanında 6 aylık olanı kendi yanında….

Daha önce iki kez Twitter’ den Şubatta il içi özür sorununu çözeceğiz. Bu defa önceliğimiz il içi olacak şeklinde açıklama yapmıştınız. Çok ama çok sevinmiştik. Artık aile olacağız, eşimle aynı evde yaşayacağız, biz de normal insanlar gibi çocuk yapabileceğiz,maddi sıkıntımız sona erecek…diye düşünmüştük. Yeni yayınlanan 2014 Özür Atama Duyurusu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Mevcut kılavuza göre yine ayrı kalırız.

Belli bir km’ nin uzağında olanlar eşinden ayrı yaşayanlar 6 Eylül de olduğu gibi norm fazlası da olsa atanabilir. Ya da Öğretmen Norm Taslağında bulunan şekliyle eşinden ayrı olanlar ilçe emrine atanabilir.

Bu kadar mı zor ? Bizim de yüzümüzün gülmesi? Bir gün atama düşünmeden tatlı bir ekmek yememiz.   Eşimle aynı evde yaşayabilmem. Hiç mi yolu yok bir çözüm bulmanın?...

Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu zorluğu yaşamayan bilmez. Allah kimseye yaşatmasın.
İl içinde merkez ilçe - merkez olmayan ilçe ayrımının da kaldırılmasını ve tercihlerde tüm ilçelerin tercih edile bilmesini de lütfen kılavuzda görmek istiyoruz. İl dışından tercih yapan arkadaşlarımız tüm ilçeleri yazarken merkez ilçelerde görev yapan özür grubu mağdurları sadece eşinin bulunduğu ilçeleri yazabilmekte ve buda bizleri mağdur etmekte (Bazı merkez ilçelerin arası 90-110 km dir).

Sizden çözüm bekliyoruz. Ağustos döneminde il dışı için gösterdiğiniz çözüm iradesini bizim için de göstermenizi istiyoruz.

BİNLERCE İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU..
Memiş KILIÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.