İl Müdürleri Atamaları Neden Yapılmıyor

İl Müdürleri Atamaları Neden Yapılmıyor

Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatında bütün sorumluluğu verdiği il müdürlerine kadro vermemesi hangi mantıkla açıklanabilir...

 

Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatında temsilcisi , sahada işin uygulayıcısı ve Bakanlığın temsilcisi konumunda olan il müdürlerimizin neredeyse 60'a yakını vekaleten çalışıyor. 
 
DİNÇER döneminde çıkarılan KHK ile havuza alınan il müdürleri ve akabinde 81 ile yapılan geçici görevlendirme il müdürlerimizin büyük çoğunluğu iki yıla yakın süredir vekaleten görev yapıyor.
 
Birçok il müdürümüz hala öğretmen maaşı ile görev yapıyor. Atamaları yapılmadığı için aile düzenlerini bile kuramayan il müdürlerimiz bulunuyor. 
 
Kafası karışık, önünü göremeyen , aile düzenini bile kuramayan ve iki yıldır vekaleten görev yapan il müdürlerimizin haleti ruhiyesini Bakan Bey , Bakan Yardımcısı ve Müsteşar Bey neden düşünmüyor ?
 
4+4+4 sisteminin sıkıntılarından tutunda , eğitim bütün sorunlarını ve Bakanlığın çıkmazlarını üzerine yıktığınız il müdürlerine sorumluluk verip en ufak bir olumsuzlukta hesap soranlar neden bu il müdürlerinin kadrolarını vermezler.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde 60'a yakın il müdürünün 2 yıl vekaleten görev yaptığı görülmemiştir. Bu il müdürlerini görevlendiren irade Ak Parti hükümetinin temsilcisi Bakan Bey ve siyasilerdir.  Hükümet kendi görevlendirmesini yapmış olduğu il müdürü hakkında iki yıllık süre içerisinde menfi yada müspet bir karar verip atamalarını yapamıyorsa , burada bir sıkıntı var demektir.
 
İki yıl vekaleten görev verip , eğitimin bütün yükünü çeken il müdürlerimize iki yıl sonra pardon olmadı eski yerlerinize demek ne kadar etik olur bilinmez ama ;
 
İl Müdürleri atamaları ile ilgili bir çalışma başladığı yönünde Bakanlık kaynaklı haberlerde gelmektedir...
 
İl müdürlerinden atama şartlarını taşıyanlar , atama şartları dolmak üzere olanlar ve atama şartlarını taşımayanlar üzerinde liste yapılıp ; illerin siyasi parti liderleri , milletvekilleri ve sendika referanslarıda olmak üzere tititz bir çalışma yapıldığı ve atamaların Haziran ayı gibi düşünüldüğü söylenmektedir.
 
Sonuç olarak ; MEB aylardır sorumluluk ve görev verdiği , en ufak bir olumsuzlukta hesap sorduğu il müdürlerine kadro vermeyerek hata yapmaktadır. Önünü göremeyen bir il müdürünün kendi ilinin geleceği hususunda kararlar alması ve stratejik planlar ortaya koymasını beklemek hata olur.
 
kamudan haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum