İl Müdürlerinin YGS Karnesi

İl Müdürlerinin YGS Karnesi

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, birçoğu koltuklarında 34 yıllık olan il milli eğitim müdürlerinden 65 ' ini geçen yıl değiştirdi. Birçok il YGS ' deki başarı sıralamasında gözle görülür bir yükseliş gösterdi YGS ( Yükseköğretime Geçiş Sınavı ) sonuç

En büyük sıçrama geçen yıl başarı sıralamasında 81 il arasında 74 ' üncü sırada yer alanTunceli oldu. Tunceli 44 basamak birden yükselerek en başarılı 30 ' uncu il oldu. Yalnızca bir yıl içinde 65 il milli eğitim müdürünün değişmesi ve yapılan projeler başarının ardındaki gerçek olarak ortaya çıktı.

Antalya 'nın Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü iken 1 yıl önce Artvin İl MEM görevine getirilen Mustafa Yanmaz, son 3 YGS ' de Türkiye 78. ve 79 ' uncusu olan Artvin ' i bu yıl 20 basamak birden yükselterek başarı sıralamasında 61. il yapmayı başardı.
İstanbul ' da Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaparken 1 yıl önce Edirne ' ye atanan Hüseyin Özcan'ın çalışmaları da meyve verdi. Son iki YGS ' de Türkiye 43 ' üncüsü ve Türkiye54 ' üncüsü olan Edirne, bu yıl 26 basamak yükselerek en başarılı iller sıralamasında 24 ' üncübaşarılı il oldu.
Başarının artmasında Edirne Valisi Hasan Duruer ' in bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12.sınıftaki tüm öğrencilere , " anlayarak hızlı okuma kursu " açmasının etkili olduğu belirtiliyor. Depremin olumsuz etkilerini halen yaşayan Van, 2011 ve 2012 ' de listede 62 ' nci ve 71 ' inci başarılı şehirken, 2013 YGS ' de 77 ' nci sıraya geriledi.
2011 ' de 10 ' uncu sırada olan Kırklareli ise 2013 ' te 18 ' inci sıraya kadar geriledi.
YALOVA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
En büyük sıçramayı ise Tunceli gerçekleştirdi. 2010 ' da 81 il içerisinde 73 ' üncü sırada yer alarak en başarısız 8 ilden biri olan Tunceli, 2011 ' de Türkiye 65 ' incisi, 2012 ' de ise Türkiye 74 ' üncüsü oldu.
Daha önce Şanlıurfa Bozova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Ziya Polattaş, geçen yıl Tunceli ' ye il müdürü olarak atandı. 2013 YGS ' de ise Tunceli, eğitimcilerin desteğiyle tam 44 basamak birden yükselerek, başarı sıralamasında Türkiye 30 ' uncusu olarak yerini aldı.
Daha önceki yıllarda birincilik alan Yalova ise hayal kırıklığı yaşadı. Ahmet Yurtman’ın, İstanbul ' da bir okul müdürlüğü görevinden Yalova ' ya il müdürü olarak atanmasından sonra son iki sınavda birinci olan Yalova, 2012 ' de 9 ' uncu, bu yıl ise 13 ' üncü olabildi. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, bu düşüşün sebeplerini bulabilmek için araştırma başlattı.
KAYSERİ İNİŞTE, RİZE ÇIKIŞTA
Cumhurbaşkanı Gül ' ün memleketi Kayseri ' de bu yıl hayal kırıklığı yaşanan illerden biri oldu. 2010 ve 2011 YGS ' de Türkiye 4 ' üncüsü olan Kayseri, 2012 ' de 6 'ncılığa gerilerken, bu yıl ise 11 ' inci olabildi.
Başbakan Erdoğan 'ın memleketi Rize ise YGS ' de daha önce 68 ' inci ve 70 ' inci il olurken; bu yıl 7 basamak yükselerek başarı sıralamasında 63 ' üncülüğe çıktı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'nın memleketi Eskişehir ise bu yıl önemli bir atak yaparak son iki yıldaki 18 ' inciliğini bu yıl 7' inciliğe taşıdı .
Daha önce İstanbul ' da Arnavutköy ilçe MEM olarak görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede' nin bu başarıda büyük katkı sağladığı belirtildi.
İzmir ise sıralamada 16'ncı il olarak geçen yıl olduğu gibi yerini korudu. Ankara ise son 2 sınavda 2 ' nci olarak koruduğu sıralamada bu yıl l ' inci olarak başarısını sürdürebildiğini kanıtladı.
İSTANBUL MEM Muammer Yıldız : " Son 3 yılı incelediğimizde İstanbul 42 basamak ilerledi. İlk 10 ' daki iller göç alan değil göç veren iller. Doğru sonuç için sıralamanın okul bazında yapılması gerekiyor.
Türkiye ' deki tüm anadolu, fen ve mesleki liselerin sıralaması ayrı yapılsın. O zaman liste değişir. İstanbul LYS ' de öğrenci yerleştirmede ilk 10 içerisinde ( 4. sırada ) yer alıyor. Bir ilin başarısı ölçülecekse yerleştirme sonuçlarına da bakılmalıdır. " Umutsuzluğu yok edince başarı geldi Tunceli MEM Ziya Polattaş : " Ev ev her çocuk için özel ziyaretler yaptık. Yardıma muhtaçların ihtiyaçlarını sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte temin ettik. Sınava girecek öğrencilerimizin eksik yönlerini tek tek belirledik. Moral gezileri düzenledik. Kurslar açtık. Eksiklikleri, gönüllü öğretmenlerin mesai dışı gönüllü çalışmasıyla takviye edildi. Tunceli ' de eğitimde umut ışıkları yeniden belirmeye başladı. Şimdi hedefimizde LYS var. " Birincilerle buluştu İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı 'nda ( YGS ) farklı puan türlerinde birinci olan İstanbul Lisesi 'nden Hümeyra Çolak ( solda ) ile Kadıköy Anadolu Lisesi 'nden Irmak Öziskender ' i makamında kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.