İlkokuldaki 50 kişilik kontenjana 4 bin 983 kişi başvurdu

İlkokuldaki 50 kişilik kontenjana 4 bin 983 kişi başvurdu

Galatasaray İkokulu’na girmek için başvuru yapan 4 bin 983 aday, vakfa 2 milyon 491 bin 500 TL gelir kazandırdı.

Galatasaray İlkokulu birinci sınıfına 2014- 2015 eğitim yılı için alınacak 50 öğrenci belli oldu.

Galatasaray Lisesi’nin bahçesinde yapılan kura çekiminde binlerce veli çocuklarının geleceği için heyecan dolu bir dakikalar yaşadı. Galatasaraylı olabilmek için 4 bin 983 aday başvurdu. Ancak sadece bunlardan 50’si kayıt olmaya hak kazandı. Çekilişe katılım ücreti olarak 500 TL alındı. Galatasaray Eğitim Vakfı 2 milyon 491 bin 500 TL gelir elde etti. Kurum yetkilileri elde edilen gelirin eğitim harcamaları için kullanılacağını söyledi.

Noter huzurunda yapılan kuranın ardından okula kayıt olmaya hak kazanan öğrenciler mutlu olurken, bazı velilerin üzgün olduğu ve ağladığı da gözlendi. Adaylardan Batuhan Kaan Kızılırmak’ın annesi Canan Kızılırmak, çekilişin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Kura çekilişinde çıkmadığı için üzgün olduğunu belirten anne Kızılırmak, çocuğunu başka bir okula vereceğini dile getirdi. Ümit Alış isimli başka bir veli ise ”Sadece üzgünüm” diyerek duygularını paylaştı.

Kurayla belirlenen aday öğrencilerin ön kayıtları 26- 28 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Ön kayıt süresinin ardından belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında 29 Mayıs saat 10:00’da yeniden kura çekilişi yapılacak. İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrencilerin ön kayıtları 30 Mayıs’ta alınacak.

Törende konuşan Galatasaray İlkokulu Müdürü M. İhsan Zeren, başvuru sayının her yıl arttığını belirterek velilerin Galatasaray Eğitim Kurumları’na güvendiğini hatırlattı. Bu yıl 21’inci kura çekiminin yapıldığını anlatarak herkese şans diledi.

 

İNTERNETHABER.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum