İMD’lerden Başbakan’a Mektup

İMD’lerden Başbakan’a Mektup

Atama Bekleyen İMD’lerden Başbakan’a Mektup

Atama Bekleyen İMD’lerden Başbakan Erdoğan’a Mektup 

7 aydır sosyal medya, ulusal gazete, ulusal televizyon programları, Bakanlıklara gönderilen dilekçe ve mektuplarla seslerini duyurmaya, mağduriyetlerini dile getirme anlatma noktasında mücadele eden atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları şimdide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup etkinliği düzenliyorlar. 

Daha öncede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup etkinliği ile yoğun bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanından mektup gönderen atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çalmaya hazırlanıyorlar. 

Hazırlanan mektupta Özellikle 2012 yılında İş ve Meslek Danışmanı atama töreninde ATSO’da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işsizlik ile söylediği sözlere dikkat çekilerek söylemiş olduğu : ‘’ Her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak. İşsizlik yoksulluğu derinleştiriyor, işsizlik umutsuzluğu ve çaresizliği körüklüyor, işsizlik toplumun temeli olan aileyi sarsıyor, sosyal patlamalara zemin hazırlıyor. Biz varken emekler asla zayi olmayacak. ‘’ sözleri bir kez daha hatırlatılıyor. 

Sayın Başbakana iletilmek üzere Adana, İzmir, İstanbul, Trabzon, Rize, Kırşehir, Diyarbakır illerinde Başbakanlık korumalarına mektuplar verildiği ifade edilerek çözüm noktasında adımlar beklendiği ifade ediliyor.

Öğretmen atamalarının ülkenin kangren bir yarası olma noktasında zirvede yer aldığı bir ortamda, sorun olma yolunda ilerleyen İş ve Meslek Danışmanları atama sorununa dikkat çekiliyor. 


Çözümün şuan için mümkün olduğu ifade edilirken ilerleyen zamanlarda işin içinden çıkılmaz hal almasından, 2014 yılı içerisinde yapılacak yeni sınavlarla birlikte atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanı sayısının 10.000’li rakamları aşmasından duyulan endişe dile getiriliyor. 

Atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanlarının mektuplarının sonunda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenin tam olduğu vurgulanarak biz varken emekler zayi olmayacak sözüne vurgu yapılıp emeklerin zayi olmayacağı noktasında inançlarının tam olduğunu belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.