İşsizlik için Dev Paket!

İşsizlik için Dev Paket!

Hükümet; gelen talepleri değerlendirerek istihdam piyasasını canlandıracak yeni teşvik ve tedbirleri açıklayacak...

Hükümet “yeni yatırım ve istihdam paketi” ile son aylarda istihdam piyasasında yaşanan durgunluğa meydan okuyacak. TÜİK rakamlarına aralık ayında işsizlik oranı yüzde 10.9 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki grupta işsiz sayısı da 3 milyon 145 bin kişi oldu. Rakamlar, son 4 yılın en yükseğine işaret etti.

 İŞKUR'a ise ocak ayında 111 bin 384 kişi işsizlik sigortası hizmetlerinden faydalanmak üzere başvurdu. Küresel ekonomideki gelişmelerle birlikte içerideki bu istatistikleri de yakından takip eden Hükümet, nisan başında istihdam piyasasını canlandırmak için yeni bir paket açıklayacak. Geçen hafta Başbakanlık'taki “ekonomi değerlendirme toplantısı” ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ınMerkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesi sonrasında yapılan açıklamalara da yansıyan yatırımlar konusunda çalışmalar yoğunlaştı. 


SÜREÇ KISALMALI

Başbakanlık; TOBB, TÜSİAD, TİM, Uluslararası Yatırımcılar Derneği ve Türkiye Belediyeler Birliği'ne yazı göndererek çalışma istedi. Türkiye'nin haberine göre, 24 Mart'a kadar gelecek öneriler ışığında pakete son şekli verilecek. Şimdiye kadar öne çıkan talepler şunlar oldu: Yatırım yeri temini, en önemli problem. Ege ve Marmara Bölgesi ile bazı illerimizde OSB'lerde yer bulunamıyor. Teknik ihtiyaçlar sebebiyle yapılamayan yatırımlar var.

Resmi dairelerde süreçler uzun sürüyor. Çok sayıda kamu kuruluşu sürece katılıyor. Bu da zamanı uzatıyor. Mevzuatta belirtilmeyen belgelerin istenmesi önlenmeli. Onay aşamasında uzun süreler kısaltılmalı. Problemlere acil müdahale mekanizması oluşturulmalı. Öte yandan e-başvuru sistemi ile teknolojiden kaynaklanan problemler oldukça azaldı. İmar izinleri kapsamında da yapı izni verilmesinin kolaylaştırılması uygulamaya olumlu yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.