İstanbul MEM Norm Fazlası Atamalarını Durdurdu

İstanbul MEM Norm Fazlası Atamalarını Durdurdu

İstanbul MEM de Norm Fazlası Atamalarını Durdurdu

İstanbul MEM de Norm Fazlası Atamalarını Durdurdu İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 03.12.2013 tarihinde norm fazlası öğretmen ataması duyurusuna çıkmıştı. 

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 03.12.2013 tarihinde norm fazlası öğretmen ataması duyurusuna çıkmıştı.

Ancak sendikalarca hem yeni norm yönetmeliğinin gündemde olması, hem özür durumu tayinlerinin yaklaşması ve il içi eş mağdurlarının çözümü için Milli Eğitim Müsteşarı Sayın Doç. Dr. Yusuf Tekin’in il içi özür durumlarına öncelik tanıma hamlesinin boşa çıkması, hem de dönem ortası eğitim öğretimde aksaklıklara sebebiyet teşkil edebileceği gibi zamanlamadan ve öncelemelerden doğan sıkıntı ve mağduriyetler noktasından ve norm fazlası ataması duyurusunda kendi ilçesinde boş norm varken ikinci aşamada başka bir ilçeye atanma hususunu doğrudan engelleyen amir bir hükmün ve ifadenin yer almaması sebebiyle suiistimallere ve hakkaniyetsizliklere sebep olabileceği hususlarından eleştirilmişti. Buna ilaveten alan değişikliği başvurularının da başlaması, norm fazlası atamalarını teknik olarak zora sokmuştu. Bakanlığın da konuyla ilgili il müdürlüklerine gönderdiği mail çerçevesinde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız imzalı 16.12.2013 tarihli yazıda şu ifadelerle norm fazlası atamalarının durdurulduğu ifade edildi:

 
“…belirtilen tarihlerde eğitim kurumlarında norm fazlası (ihtiyaç fazlası) durumda bulunan öğretmenlere İlgi (a) Yönetmelik kapsamında öncelikle İlçe içinde, İl içinde ve resen olmak üzere 3 Aşamalı atama yapılacağı belirtilmişti. Bu durumda bulunan öğretmenlerden 1. Aşamaya dilekçe ile başvuru yapanların tercihleri puan üstünlüğüne göre değerlendirilerek sonuçlandırılmştır. Ancak; ilgi yazı ile Milli Eğitim Bakanlığınca 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında Alan Değişikliği başvuruları alınacağı ve atamaların 24-25 Aralık 2013 tarihlerinde yapılacağı belirtilmektedir. Bun göre; ilgi (a) yazımız ve ekli takvimde belirtilen norm fazlası (ihtiyaç fazlası) öğretmenlerin 2 ve 3 Aşama atamaları Bakanlığımızca Alan değişikliği atamaları yapılacağından durdurulmuştur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.