İşte MEB'in Yeni Müsteşar Yardımcısı

İşte MEB'in Yeni Müsteşar Yardımcısı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına; Başbakanlık Eğitim Müşaviri Muhterem KURT atandı.

    Eğitim camiasında yıllardır dillendirilen; ‘'Bakanlık Merkez Teşkilatındaki kritik kadrolara neden eğitimciler verilmiyor. Dışarıdan gelen adamlar Milli Eğitim'in halinden ne anlar? Neden sınıfa girmiş, tebeşir tozu yutmuş kişiler Bakanlık Merkez Teşkilatına alınmıyor?'' Şikayetleri sonunda karşılık buldu. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı işi ehline verdi. 18 yıl sınıfa girip, tebeşir tozu yutan Muhterem Kurt Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcılığı görevine getirildi. Peki kimdir Muhterem Kurt?
 
       Muhterem KURT kimdir?               
      1972 yılında Ankara'nın Nallıhan İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1993 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdi. Anadolu'nun muhtelif yerlerinde 18 yıl resmi ve özel okullarda öğretmenlik, yöneticilik yaptı.
 
Kamu Yönetimi ve Siyaset alanında yüksek lisansı olan Kurt, SBS sınavlarının kaldırılması, “Modüler Eğitim Sistemi” gibi eğitim alanında birçok projeye imza attı. Dershanelerin kaldırılması süreci ve Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılanmasında etkin rol aldı.
 
      MGV, Akabe Derneği, İHH, Yardımeli, Cihannüma Derneği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllü üyelik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.
2012 yılından itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim alanında danışmanlığını yapan Muhterem Kurt, evli ve dört çocuk babasıdır.
 
Muhterem Bey'i kutluyor, kendisine ve eğitim camiasına hayırlı olsun diyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum