KAMUDA ETİK KONGRESİ YAPILACAK

KAMUDA ETİK KONGRESİ YAPILACAK

KAMUDA ETİK KONGRESİ YAPILACAK

 

Kamu hizmetlerinde etkili, adil ve güvenilir hizmet sunumunu teşvik etmek, yolsuzluk ve rüşvet gibi toplumu içten kemiren ve toplumsal güveni sarsan ana sorunlara dikkat çekmek üzere kamu etiği kongresi yapılacak.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi (TODAİE) tarafından ikincisi düzenlenecek Kamu Etiği Kongresi’nde “kaliteli ve adil hizmet” üretme konusundaki duyarlığın artırılması amaçlanıyor.

Kamuda Etik Kongresi ile bu alandaki etik sorunların bilimsel bir çerçevede tartışılması ve daha sağlam bir etik kültürünün oluşturulmasına katkı sunulması hedefleniyor. Kamu yönetiminde etik temellerin güçlendirilmesine yönelik uygulamaları değerlendirmek ve yeni modelleri tartışmak üzere düzenlenecek II. Kamu Etiği Kongresi 27-28 Mart 2013 tarihinde TODAİE’de yapılacak.

Kongre kapsamında bildirili oturumlar yanında poster sunum olanaklarının da sağlanacağını açıklayan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Feyzi ULUĞ, kamusal hizmet kalitesinin yükseltilmesi kapsamında kamudaki etik yapı ve işleyişin her yönüyle masaya yatırılacağını belirtti.  Prof. Uluğ, kongrede yolsuzluk ve rüşvet gibi etik açıdan kirlilik yaratan konulara dikkat çekme yanında, Kongrede etik sorunların ve çözüm yollarının tanımlanmasına yönelik panel, konferans ve çalıştaylara da yer verileceğini belirtti.

Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgilere http://etik.todaie.gov.tr/index.php web sitesinden  ulaşılabileceğini açıklayan, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Feyzi Uluğ, etik konu alanlarıyla ilgili çalışmalar yapan akademisyenleri, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini, kamu yönetici ve çalışanlarını bildirileriyle görüş ve düşüncelerini paylaşmak üzere kongreye katılmaya davet etti.

 

Kongre bilim kurulunu kendi alanlarında uzman akademisyenler oluşturmakta. Düzenlenecek kamu etiği kongresinde ağırlıkla şu başlıkların ele alınması bekleniyor: Bürokrasi ve etik, kamuda etik yapı ve örgütlenme, yolsuzluk ve rüşvet, işyerinde psikolojik taciz (mobbing), çalışma ilişkileri kapsamında insan hakları, eğitim etiği, yargı etiği, tıp etiği, bilişim etiği, bilim etiği gibi uygulamalı etik alanlar ile siyaset ve etik, sosyal yapı ve kamu etiği.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.