Kocaeli TES: Yönetici Atama Yapılamaz

Kocaeli TES: Yönetici Atama Yapılamaz

Kocaeli TES Sınava Dayalı Yönetici Atama duyurusuna karşı çıkıyor.

Değerli arkadaşlar;
 
Kocaeli MEM, Türk Eğitim Sen’in “ucube” olarak adlandırdığı yönetmelikle Mayıs sonu itibariyle Sınava Dayalı Yönetici Atama duyurusu yaptı. Hesapta bu fikir Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değil Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı. Yani MEB, yayınladığı ucube yönetmeliği bir pilot uygulama ile denemek istiyor ve denek olarak da Kocaeli seçilmiş. Bilindiği üzere Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun düşündüğü gibi bu atama yönetmeliğini muzır ilan etmiş, 6 Mart tarihinde de Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir tepki eylemi de gerçekleştirmiş, akabinde de yönetmeliği dava etmişti. Bu tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yönetmeliğin değiştirilmesi ile ilgili çalışma başlattıklarını açıklamıştı.
 
            Türk Eğitim Sen olarak tüm eğitim çalışanları adına  Bakan Bey’e soruyoruz:
 
·         Değişeceğini açıkladığınız ucube yönetmelikle atama yapılması talimatını Kocaeli Valiliğine siz mi verdiniz?
 
·         Siz vermediyseniz değişeceğini söylediğiniz ucube yönetmeliğin uygulanmasını size rağmen isteyen kim ya da kimlerdir?
 
·         Bakanlıktan hiç kimse benim açıklamalarıma aykırı davranamaz diyorsanız Kocaeli Valiliği, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına rağmen mi atama duyurusu yapıyor?
 
·         Her durumda söylenecek tek söz var: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
 
 
 
            Bu ucube yönetmelikle atama duyurusu – duyumlara inanmak istemiyoruz ama – eğer Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın giden müsteşardan hususi talebi olarak İlimize ikram edildiyse demokratik tepkilerimizi Vali Bey’e çevirmek durumunda kalırız. Eğitimi ve eğitimcileri kobay olarak kullanmanın faturasını Kocaelili eğitim çalışanları adına sorumlularına ödetiriz. Ve gerekirse Kocaeli’nde çevre illerden gelecek eğitimcilerle bölgesel miting yaparız. 
 
            Halka rağmen iş yapılamaz. Bakınız; Taksim Meydanı. Başbakan’ın “Ben yaparım, olur” tavrını örnek alan bürokratlar halk nezdinde her dem kaybederler. Bakan ya da Vali, muhatap her kimse derhal bu ucube yönetmeliği geri çekmelidir.  ‘Bilgim yok’ diyenler, Genel Merkez’imizin Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu ile ilgili hem Bakanlığa hem de Valiliğe yazdığı resmi bildirimlere baksınlar.    
 
            Kendi içerisinde tutarsız, teknik olarak sağlıklı uygulama pratiği bulunmayan, içinde hem mülakatı hem 3 aday teklifi olan, sınav puanı 100 bile olsa mülakatta 70 alamayanın ilk üçe giremediği ve tamamen Valinin keyfi kanaatini esas alan bu sahte atama duyurusunu kabul etmiyoruz. Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin deney kobayı olarak kullanılamaz. Zaten alt sıralardaki eğitim başarısızlığını bu şekilde daha da altlara çekmenize Türk Eğitim Sen izin vermeyecektir. Konunun sosyal, siyasal ve hukukî her zeminde takipçisiyiz.
 
            Kamuoyunun bilgisine sunulur.
 
 
                                                 Süleyman PEKİN
                                                    Şube Başkanı   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.