KPSS suçlularından aldıkları maaşlar geri alınacak

KPSS suçlularından aldıkları maaşlar geri alınacak

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, "öncelikle gerçekten şahsın hileli hareketlerle memuriyete girdiğinin tespit edilmesi lazım. Bunlar sınav sonucuna müdahale, kopya, sahte diploma vs. olabilir. Bunun için ceza hükmü de şart değil. Bu durumda o kişiler m

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faillerine varıncaya kadar bunlara verilen maaşların geri alınması konuşulmalı" çıkışının ardından gözler, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında adı şüpheli olarak geçen devlet memurlarına çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü KPSS soruşturmasında toplam 2 bin 893 şüpheli yer alıyor. Bunların 616'sı halen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak görev yapıyor. 2010 yılında yapılan KPSS'de soruları önceden alarak kopya çektikleri iddia edilen 616 devlet memuru hakkında "kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamalarıyla soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda memuriyetten çıkarılmaları halinde; çalıştıkları kamu kurumlan 2010 yılından bu yana aldıkları maaşların iadesini talep edebilecek. Talep, idare mahkemelerinde karara bağlanacak.

'CEZA ŞART DEĞİL'

İdarenin; sahte belge ve hile nedeniyle memuriyetini kaybeden kişilerden maaş ve benzeri adlar altında yapılan ödemelerin iadesini talep etmesi için ceza hükmünün şart olmadığını belirten Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, "Bunun için öncelikle gerçekten şahsın hileli hareketlerle memuriyete girdiğinin tespit edilmesi lazım. Bunlar sınav sonucuna müdahale, kopya, sahte diploma vs. olabilir. Bunun için ceza hükmü de şart değil. Bu durumda o kişiler memuriyetten çıkarılır ve idare o kişilerden geriye dönük kendilerine ödenen maaş vb. giderleri talep edebilir" dedi.

Fevzi ÇAKIR-Ahmet KIVANÇ

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.