Küresel öğretmene 1 milyon dolar

Küresel öğretmene 1 milyon dolar

VARKEY GEMS Vakfı tarafından Küresel Öğretmen Ödülü kapsamında mesleğine çok önemli katkılarda bulunan başarılı bir öğretmene bir milyon dolar ödül verilecek.

AÇEV Başkan Yardımcısı Ayla Göksel'in de içinde yer aldığı Küresel Öğretmen Ödülü jüri Akademisi önümüzdeki Kasım ayında 10 kişilik finalist listesi içinden seçilecek olan bir öğretmen için oylama yapacak. Jüri Akademisi dünyanın pek çok ülkesinden kendi alanında saygı duyulan önemli liderlerden oluşuyor. Türkiye'den Ayla Göksel'in yanı sıra Akademi ödüllü aktör Kevin Spacey, Lastminute.com'un kurucusu Baroness Martha LaneFox, Grammy ödüllü jaz müzisyeni ve şarkıcı Esperanza Spalding, Amerika'dan sosyal aktivist ve eğitimci Geoffrey Canada, Nijeryalı işadamı Oando Group CEO'su Jubril Adewale Tinubu,Güney Afrika'dan Econet Wireless'ın kurucu ve yöneticisi Strive Masiyiwa, İngiliz filozof David Rodin, Mo Ibrahim Vakfı'nın yönetici direktörü Hadeel İbrahim, ve Çin'deki Tsinghua International School'un müdür yardımcısı Jiang Xueqin de bulunuyor.

TÜM ÖĞRETMENLER BAŞVURABİLECEK

Küresel Öğretmen Ödülü çalışmaları Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı, Dubai Başbakanı ve Hükümdarı Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum koordinasyonunda yürütülecek. Bu ödül öğretmenlik mesleğinin öneminin altını çizecek ve tüm dünyada öğretmenlerin kutlanmayı hak ettiği gerçeğini sembolize edecek.

Ödül başvurusu halen zorunlu eğitim kapsamında okula devam eden 18 yaş altındaki çocuklara eğitim veren öğretmenlere açık olacak. Okullarda eğitim verme sorumluluğu olan müdürler de başvuruda bulunabilecek. Dünyadaki tüm ülkelerde yerel yasal uygulamalar doğrultusunda eğitim veren okullardaki tüm öğretmenler başvuruda bulunabiliyor. Başvurular için son tarih 31 Ağustos 2014 ve kazanan, 2015 bahar döneminde Dubai'de yapılacak Küresel Eğitim ve Başarılar Forum'unda açıklanacak.

Kamuoyu bir öğretmeni aday gösterilebileceği gibi, öğretmenler de kendileri için http://www.globalteacherprize.org/'dan başvuru formu doldurabilecek. Aday gösterecek kişi online başvuru formuna neden aday gösterdiğine dair bir bilgi notu da ekleyecek. Aday gösterilen öğretmene de daha sonra ödüle aday olduğunu belirten ve başvuru yapmaya davet eden bir mail yollanacak. Başvurular İngilizce ve Mayıs itibariyle Çince, Arapça, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce de yapılabilecek ve gelişmeler sosyal medyada www.twitter.com/TeacherPrize ve www.facebook.com/TeacherPrize alanlarında takip edilecek.

Aday gösterilen ya da başvuruda bulunan öğretmenlerin kendi yöneticilerinden referans alması ve ayrıca bir ya da iki referans daha göndermesi gerekiyor. Bu referanslar öğretmenin sınıfta veya sınıf dışında yaptığı başarılı çalışmaları çocukların, çalışma arkadaşlarının, okul müdürü veya daha geniş çevreden kişilerin görüşlerini anlattığı videolar da içerebiliyor.

ÖDÜL 10 YILDA TAKSİTLE

Kazanan öğretmene ödül 10 yıl içinde eşit taksitlerle ödenecek. Bu öğretmenden sınıfındaki çalışmaları aksatmadan, Varkey Gems Vakfı'nın küresel bir elçisi olarak halk toplantılarına katılacak ve forumlarda öğretmenlik mesleğinin prestijini geliştirmek üzere konuşmalar yapacak. Ödülü kazanmanın şartlarından biri de öğretmenin en az 5 yıl daha sınıf öğretmenliğine devam etmesi.

Herkes kendi adayını göstermeli

Ayla Göksel - AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Küresel Öğretmen Ödülü Akademisi üyesi Küresel Öğretmen Ödülü'nü önemsiyorum. Çünkü eğitimde olumlu fark yaratan en önemli unsurun nitelikli öğretmenler olduğunu düşünüyorum. Öğretmenler toplum içinde ve ülkelerin gelişmesinde önemli bir role sahip ve bu ödül öğretmenlik mesleğini onurlandırmayı, kutlamayı ve güçlendirmeyi hedefliyor. Bu amaçla hepimizin kendi adaylarını göstermesi çok önemli. Bunun için http://www.globalteacherprize.org/ sitesini ziyaret edip, başvuru formunu doldurmak yeterli. Bu başvuru ile çok takdir ettiğimiz bir öğretmenin böyle küresel çapta büyük bir ödül alması için fırsat sağlayabiliriz.

Varkey GEMS Vakfı

VARKEY GEMS Vakfı, GEMS Eğitim'in yardımseverlikle ile ilgili bir kolu. Amacı GEMS okulunda eğitim alan her 1 çocuk için imkanları kısıtlı 100 çocuğa destek vermek. Vakfın Onursal Başkanı Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Bill Clinton. www.varkeygemsfoundation.org

Bu özellikleriniz varsa hemen başvurun

-Yenilikçi ve etkili/verimli eğitim pratikleri ile okuldaki ve sınıftaki öğrencilerde öğrenme kazanımları sağlıyorsanız.

-Sınıf eğitiminin ötesinde öğretmenlik mesleği için rol model olabilecek başarılarınız varsa(Hayır işi, spor ya da akademik ya da kültürel alanda olabilir)

-Halk arasında öğretmenlik mesleğinin çıtasını yükseltecek bir algının oluşmasına katkıda bulunuyorsanız(makale, blog yazıp, sosyal medya kampanyaları, konferanslar düzenliyorsanız)

-İlham verici eğitim pratiklerini diğer öğretmenlerle paylaşıyorsanız

-Çocukları farklı ülkelerdeki pek çok farklı din, kültür ve milletten insanlarla ilişki kurabilecek küresel vatandaşlar olarak yetiştiriyorsanız

-Çocukların kaliteli eğitime ulaşmalarına destek veriyorsanız

-Sınıfta ve dışardaki başarıları çevre tarafından onaylandığını gösteren belgeler sunuyorsanız

-Etrafınızdakileri öğretmenlik mesleği için teşvik edip, destekliyorsanız hemen başvurun.

WWW.hurriyet.com.tr

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.