Lise öğrencilerine boş kontenjan fırsatı

Lise öğrencilerine boş kontenjan fırsatı

Anadolu ve Fen liselerine yerleşemeyen ve yerinden memnun olmayan öğrencilere müjde

Zeynep GÜRCANLI / Aysel ALP
Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu ve Fen Liselerinde boş kaldığı tahmin edilen yaklaşık 61 bin kontenjanın dolması için çalışma başlattı.  Yerleştiği okuldan memnun kalmayan öğrenciler de dahil olmak üzere boş kontenjanlar için başvuruda bulunulabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu yıl son kez yapılan SBS sınavına yaklaşık 1 milyon 100 bin öğrenci girerken, bunlardan 800 bini tercihte bulundu. 300 bin öğrenci ise ‘hiçbir’ tercih yapmadı. Bakanlık yetkilileri, “Sanki basında bu öğrencilerin de fen ve Anadolu liselerine yerleşmek istedikleri zannediliyor. Ama durum böyle değil. Bunlar meslek liseleri ya da imam hatiplere gitmek isteyen öğrenciler” değerlendirmesi yaptılar.

61 BİN BOŞ KONTENJAN

Geçen hafta Anadolu ve fen liselerine ‘yedek’ öğrenci alımının da tamamlandığına dikkat çeken yetkililer, bu yerleştirme sonucu yaklaşık 40 bin kontenjanın boş kaldığını açıkladılar. Önceki yıllar deneyimleri göz önüne alındığında, Anadolu ve fen lisesine yerleştiği, kayıt yaptırdığı halde özel okula gitmeyi planlayan yaklaşır 21 bin kişinin olduğu tahminini yapan bir bürokrat, “Dolayısıyla yaklaşık 61 bin kontenjan boş kaldı. Biz geçen yıllarda olmayan bir şey yapacağız. Yerleştiği okuldan memnun olmayan ve açıkta kalan kişilerin bu boş kontenjanlara yerleştirebilir miyiz, çalışması başlattık” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.