Liselerde devamsızlık artar mı azalır mı?

Liselerde devamsızlık artar mı azalır mı?

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini değişikliğinin ardından bir çok gazetede devamsızlığın düşürüldüğü gündeme oturmuştur.

bu konuyu bir de biz inceleyelim.
 
“(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.”
 
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.
 
Hükümlerini getirmiştir.
 
Daha önce 20 gün özürlü, 20 gün özürsüz 5 gün de okul idarelerinin izin verme hakkı olmak üzere toplam 45 günü geçmemesi gerekiyordu.
 
Yeni düzenleme ile özürsüz devamsızlık 10 güne indirilmiş görünse de madde incelendiğinde böyle olmadığı görülecektir.
 
Öğrenci 10 gün özürsüz devamsızlık yaptıktan sonra 11.gününde rapor alır ya da velisine söyleyerek velisi dilekçe verirse öğrenci özürlü devamsız sayılacak.
 
Veli beyanı esas alındığı için velinin bilgisi dahilinde 45 güne kadar devamsızlık yapan öğrenci sınıfta kalmayacak.
 
Eski uygulamada ise öğrenci 20.günden itibaren rapor almadığı yada varsa geçerli bir özrü ispatlamadığı taktirde sınıf tekrarına kalıyordu.
 
Bu uygulama ile sınav dönemlerinde öğrencilerin devamsızlık haklarını veli beyanına göre kullanmaları mümkün olacak.
 
Son yıllarda son sınıf öğrencilerine veli dilekçesiyle izinli sayılma yönünde genelgelerle verilen devamsızlık hakkı yönetmelikle tüm öğrencilere verilmektedir.
 
Bu durumda devamsızlık artar mı azalır mı ya da Özürsüz devamsızlığın 10’ düşürülmesi anlamlı mıdır değil midir siz karar verin(!)
 
Maksut BALMUK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum