Lojman saltanatı bitiyor

Lojman saltanatı bitiyor

Kamuya ait sosyal tesislerin ve lojmanların elden çıkarılması için düğmeye basıldı. 2 bin üstünde tesis ve 236 bin lojman satılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Senede 1-2 ay kamp yapılacak, geriye kalan 10 ay çürümeye yüz tutacak" diye isyan ettiği sosyal tesis saltanatı bitiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin sahip olduğu sosyal konut ve bina envanterinin çıkarılması talimatını verdi. Kamuya ait atıl sosyal tesisler ve değerli yerlerdeki lojmanların elden çıkarılması için düğmeye basıldı. Devletin elindeki 2 binin üzerindeki sosyal tesis ve 236 bin lojman satışa çıkarılacak. Sadece bu yılın sonuna kadar sosyal tesis, lojman satışından 600 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Özel satış gelirleri kaleminde gösterilen lojman ve sosyal tesislerin satışından geçen yıl 100 milyon liralık gelir sağlanmıştı.

KİRA MALİYETİ DÜŞECEK

Kamu kurumlarının kiralamadan kaynaklı faturalarını düşürmek için de kapsamlı bir tedbir paketi hazırlanıyor. Taşıt, bina kiralamasında israfa dönük her türlü faaliyet denetim altına alınacak. Maliye Bakanlığı da, kamuya ait taşınmazların tamamını muhasebe kayıtlarına aldı. Bu ay içinde Hazine'nin özel mülkiyetindeki 3 milyon taşınmazın değerlemesi ve envanter kayıtları yapılmış olacak. Yeni sistemle, 203 kamu idaresinin taşınırları izlenerek, kontrol edilebilecek.

takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.