Lojman tahsisinde, 2 çocuk sınırlaması

Lojman tahsisinde, 2 çocuk sınırlaması

Lojman tahsis yönetmeliğinde hala sadece 2 çocuk üzerinden memura puan verilmektedir. Diğer çocuklar hesaba katılmamaktadır.

Azalan nüfustan dolayı tüm Devlet yetkilileri çocuk yapılmasını teşvik etmesine rağmen, buna uygun mevzuat düzenlemesi geriden gelmektedir.

Başbakan Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesini ilk olarak ne zaman yaptı tam bilmiyoruz. Ancak 3 çocuk tavsiyesi şu şekilde açıklanıyor.

"Dünya nüfusu yaşlanıyor. En hızla yaşlanan nüfus, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin nüfusu... Türkiye'nin, nüfusu bugünkü gençlik oranlarıyla tutabilmenin yolu her ailede asgari 3 çocuğun olmasıyla mümkün. Yani üç olduğunda çok genç bir nüfus olmayacağız sadece mevcut nüfus istatistikleri, mevcut yaş grafiklerini varlığını muhafaza etmiş olacak. Bu sayı üçten fazlaya gittikçe de Türkiye nüfusu bugünkü gençlik grafiklerinden daha genç bir noktaya taşınmış olacak. "

Bu konuda, memurlar açısından şu ana kadar 1 düzenleme yapıldı. 2011 yılında, çocuk yardımındaki 2 sınırı kaldırıldı.

Ancak 2 sınırlamasının durduğu bir mevzuat düzenlemesi daha bulunuyor ve bu konu pek gündeme gelmedi. Bir ziyaretçimizin, Haber Gönder yoluyla bizimle paylaştığı bilgi şu şekilde...

"Bilindiği üzere sayın Başbakanımızın ve Hükümetimizin 3. çocuğu teşvik konusundaki çabaları malumunuzdur. Ancak Kanun ve yönetmeliklerde bu teşviği desteklemeyen hükümler bulunmaktadır. Örneğin 23.09.1984 tarih ve 18524 no'lu Resmi Gazetede yayınlanan Kamu Konutları Yönetmeliğinin Sıra Tahsisli Konutların Puanlama Cetvelinde "( e) Personelin kanunen bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının her biri için (+ 3) puan, (yalnız iki çocuğa kadar)" denilmektedir. Yani özetle 2 çocuktan fazlası puanlamaya tabi tutulmamaktadır. Bunun düzeltilmesinin ve teşvik konusu olabilmesi için 3 ve fazlası çocuğa sahip memurların diğer memurlardan öncelikli olarak Kamu Konutlarına yerleştirilmesinin uygun olacağı görüşündeyim.Bu konuyu haberleştirmenizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. "

Gerçekten de Kamu Konutları Yönetmeliğinde, Sıra tahsisli konutlar için belirlenen puanlama cetvelinde sadece 2 çocuk için puan verileceği hükme bağlanmıştır. Devletin yukarıda belirtildiği üzere geleceğe yönelik bir stratejisi varsa, tüm kurumların bu vizyona göre hareket etmesi ve mevzuatı buna göre düzenlemesi gerekmektedir. Ancak öyle görülüyorki, bu konuda bir vizyon eksikliği bulunmaktadır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.