Lojmanlar içinde oturana satılacak

Lojmanlar içinde oturana satılacak

TAKVİM lojman satışı projesinin detaylarını açıklıyor. Lojmanlar önce içinde oturan memura teklif edilecek, rayiç bedel satışlarda temel esas alınacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Devletin elindeki lojmanları satıyoruz" açıklamasının ardından başlayan çalışmaların detaylarına TAKVİM ulaştı. Bir süredir konuşulan, ancak henüz netlik kazanmayan projeyle ilgili Maliye Bakanlığı'nda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Bu işi 6 ay içinde bitirin" talimatıyla başlayan çalışmaların detaylarını da ilk kez TAKVİM açıklıyor.

LÜKS BİNALAR DA VAR
Türkiye'de hemen her bakanlığa ait ve birçoğu İstanbul ve Ankara'nın lüks semtlerde olan 236 bin lojman bulunuyor. Bütçe verilerine göre kamuya ait lojman sayısı 2011'de artış göstererek 236 bin 811'e ulaştı. Bu sayı içinde genel bütçeli kurumların lojman sayısı 209 bin 684, özel bütçeli kurumların lojman sayısı 17 bin 488 oldu. Lojman sayısında birincilik Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait. Türkiye'de lojman sayısı ile bir dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Memurlar barınma ihtiyacını karşılamasına rağmen çok düşük kira bedelleri alınması ve amortisman giderlerinin giderek çoğalması bu kadar çok sayıdaki lojmanın bütçeye getirdiği yükü artırıyor.

SATIŞ İKİ AŞAMADA OLACAK
Yapılan çalışmada lojmanların satışı için öncelikle binaların rayiç bedelleri uzmanlarca belirlenecek. Piyasa şartlarından daha düşük olacak bu bedeller belirlendikten sonra konut, içinde oturan kamu görevlisine teklif edilecek. Kamu görevlisine karar vermesi için de 1 ay süre tanınacak. Memur içinde oturduğu evi almak isterse bu kez avantajlı bir ödeme planı çıkartılacak. Buna göre raiç bedelin yarısı peşin olarak talep edilecek. Kalan kısım da 24 aylık vadede tahsil edilecek. Memur almak istemezse bina satışa çıkartılacak.

İHALE İLE SATIŞ
Lojmanın içinde oturan kamu görevlisi evi satın almak istemezse bu kez kendisine evden çıkması için belli bir süre tanınacak. Bu süre sonunda da bina ihale yoluyla üçüncü şahıslara satılacak. Satışlarda istisna olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Silahlı Kuvvetler'e ait lojmanlar ayrı tutulacak. Bu kurumların lojmanları satış projesine dahil edilmedi. Bunun dışında kalan tüm lojmanlar projeye dahil olacak ve satış işlemi yapılacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum