MEB 2014 Öğretmen Emeklilik İşlemleri

MEB 2014 Öğretmen Emeklilik İşlemleri

2014 MEB Öğretmenlerin Emeklilik İşlemleri nasıl yapılacak? 2014 öğretmen emeklilik işlemleri ne zaman?

Öğretmenlerin emeklilik işlemleri eğitim öğretimin aksamaması için belli süreyle sınırlandırılmıştır. Öğretmenlerin bu işlemler için için haziran ve temmuz ayında başvurmaları gerekir. Öncelikle öğretmenlerin kanunen emekli olabilecekleri mevzuattan bahsetmemiz gerekmektedir. Bu durumun sadece öğretmenlere mahsus bir durum olduğunu da belirtmemiz de fayda var.

652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Öğretmenlerin emekliliği başlıklı 39 uncu maddesinde şu hükümler yer almaktadır: ” Öğretmenlerin emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayları içinde yapılır. Bu aylar dışında emeklilik işlemi yapılabilmesi, görev yapılan il sınırları içinde emeklilik talebinde bulunan personelin sınıf ve branşında öğretmen fazlasının bulunması ve işlemin Bakanlıkça uygun görülmesine bağlıdır.” Bu hükme göre öğretmenlerin Haziran ve Temmuz ayları dışında emekli olması mümkün değildir. Yaş haddinden emeklilik durumunun istisna olduğunu belirtmemiz gerekmektedir.

MEB, emekliye ayrılacak kişilerle ilgili kendi sitesinde bir açıklama yapmıştır. işte o açıklama: Bilindiği üzere Eğitim Öğretim Hizmeti sınıfına dâhil kadrolarda görev yapan personellerin emeklilik işlemleri HAZİRAN ve TEMMUZ aylarında yapılmaktadır. Bu nedenle tüm EÖH Sınıfı personelinize duyurularak emekli olmak isteyen personellerden emekliye ayrılmak istedikleri tarihleri belirtir dilekçelerin alınarak; emekliye ayrılacağı tarihten en az yirmi gün önce  emeklilik işlemleri için onay alınmak üzere dilekçelerinin aslı ile birlikte bir adet fotoğrafının, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla, Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

 
Müdürlüğümüzce alınan onaylar kurumunuza bildirildikten sonra en kısa sürede ilgilinin ayrılış tarihi ve istenilen evraklar Müdürlüğümüze ulaştırılacaktır. EÖH sınıfı için emekliye ayrılmak için son tarih 31 TEMMUZ 2014 olup, bu tarihten sonra ayrılış yapmak isteyenler için uygun görüş alınması zorunludur. 31 TEMMUZ itibariyle ayrılış yapmayanların onayları iptal edilecektir.Emekliye ayrılacak personellerin emeklilik işlemleri için kullanılacak  hizmet cetvellerinin kurumlarınca titizlikle incelemesi gerekli olup; askerlik, aylıksız izin, hizmet birleştirme bilgilerinin ilgili ile birlikte dosyasının da tetkiki sonucu doğruluğu tespit edilecektir. Düzeltilemeyen hata var ise; cetveller Müdürlüğümüze gönderilmeden düzeltilmesi sağlanacaktır.

Personelinizin emeklilik süresince mağdur olmaması ve zamanında emeklilik bağlantısının yapılarak ücretlerini alabilmesi için gerekli titizliğin gösterilmesi ve tereddüde düşülen konularda Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları (Özlük) Bölümünden yardım alınması gerekmektedir. Not: Emeklilik onayları DYS ortamında alındığından, önceki yıllarda düzenlenen 4 nüsha emeklilik belgesi, bundan böyle gönderilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.