MEB Açık Lise Diploma Parasını Zorla Topluyor

MEB Açık Lise Diploma Parasını Zorla Topluyor

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Göreve gelir gelmez, MEB ‘in eski Okul Aile Birliği yönetmenliğinde açıkça bağış alınması hususu var iken, Bağış alan Tüm okul Müdürlüklerine soruşturma açmış. Binlerce Okul Aile birliği hesapları, Eğitim Denetleyicil

 

Bir sürü emir ve genelgelerle bağış ve diploma parası alan okul müdürlerini ‘sanki bu paraları hesaplarına geçiyorlarmış gibi’kamuoyunda rencide etmiş. Okul yöneticileri ile okul aile birliği yönetim kurulu üyelerini töhmet altında bırakmış, itibar ve değerleri insafsızca düşürülmüştür. Hepimiz biliyoruz ki Okul Müdürleri parasız –pulsuz kurumunu yönetiyor, tek birödeneği bile yok, telefon paralarını bile devlet ödemiyor. Üstelik hiçbir kurumunu bu kadar parasız pulsuz ve ödeneksiz bırakmıyor.(İlçe Gençlik Hizm. Müd., Polis karakolları,Yüksek okulları,Tarım İl ve içe müdürlüklerini,vb. Birçok küçük büyük ve az insanın bulunduğu az bir kesime hitap eden binlerce kurumuma tonlarca ödenek gönderiyor.)

       Tüm bu çelişkilere rağmen; okullarda alınabilecek bağışların önünü keserek kanımca her şeye rağmen doğru yapılmıştır. Ama kendisi Açık lise’de DİPLOMA parasını almadan tek bir öğrenciye diplomasını vermiyor. Bunu da sistem modülü ile zorunlu hale getirmiş. Üstelik okullardaki gibi zengin, fakir ve yoksul ayrımı yapmadan her kişiden zorla 10 TL alıyor.

    Peki, bu 10 TL’yi vermeyen diplomasını alabilir mi? Asla! Çünkü 10 TL ‘yi Meb ‘in Hesabına yatırmadan; sistemde diploma düzenleme modülünü aktif hale getirmiyorlar.

   Eskiden Okullar diploma parası topladığında: Veremeyen, vermek istemeyen, fakir ve yoksul öğrencilerden diploma parasını alınmazdı. Ki birçok öğrenci hal hatırla diploma parasını vermiyordu zaten. Ya da yıllar sonra gelip diplomalarını almaya geldiklerinde okul müdürlükleri geçmiş eski öğrencilerinin kıymeti harbiyesine bağlı kalarak iş-güç sahibi olmuşlardan diploma parası almıyorlardı. Eski Meb Yöneticilerinin belirttiği gibi Öyle müthiş rakamlar olarak ta diploma parası alınmıyordu, bunu her okul yöneticisi de bilir.

    Amaç Okulların Diploma parasını almak veya alamamak değil tabi. Devletimiz bunu bir düzenleme ile toplamasını istemiyorsa bu paraları toplamak doğru değildir. Ama Aynı şekilde kendisinin direkt Yönetici olduğu Kurumlardan mezun olan Öğrencilerden de, Diploma parası almaması gerekir. Doğrusu budur.

TEKİN ORUÇ

Eğitimci -Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.