MEB Alan Değişiliği Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

MEB Alan Değişiliği Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

MEB Alan Değişiliği Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Temmuz ayının sonuna doğru yaklaşırken il içi ve il dışı bazı sıkıntılı durumlarla yapılarak tamamlandı. Şimdi gözler ilk önce alan değişikliği işlemlerininmi yoksa özür grubu işlemlerininmi yapılacağına çevrildi.
 
Bu durum çoğu öğretmenin merakla beklediğibir durumdur. Atama ve yer değiştirme takvimine göre Özür grubu atamalarının 5 Ağustosa kadar bitmiş olması gerekiyor.Bu tarihe yaklaşık 1 hafta süre kalırken Bakanlıktan ne özür grubu için ne de alan değişikliğiişlemleri için herhangi bir adım yada açıklama olmamıştır.Görünüşe göre bu 1 hafta süre içerisinde hem alan değişikliği işlemleri hemde özür grubu atamalarıyetiştirilemeyeceği görünmektedir.Yine bakanlık kendi takvimine uymayarak işlemlerintakvimden sapmalı bir şekilde yapılacağını tahmin etmek zor değil.
 
Bayram gelmeden önce özür grubu atamalarını bekleyen öğretmenlerimiz için bu durumun olması onları üzecek gibi. Eğer bakanlık özür grubu atamaları ile alan değişikliğiişlemlerinin yerini değiştirirse bir ihtimal özür grubu atamalarının bayrama yetişme ihtimali olabilir gibi ama alan değişikliği işlemleri olursa özür grubu bayramdan sonraya sarkacağı görünüyor.
 
 
2013 Yılı  yaz döneminde öğretmen yer değiştirme ve atama takvimine göre; 
 
 
1-Önce 2013 il içi isteğe bağlı ve iller arası isteğe bağlı atamaları ve zorunlu çalışma yükümlülüğünebağlı nakil işlemleri yapılacak. Bu işlemler Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak.
2- 2013 Alan değişikliği işlemleri Temmuz ayında yapılacak.
3- 2013 Özür grubu durumundan yer değiştirmeler 15 Temmuz ila 5 Ağustos arasında yapılacak.
4- 2013 KPSS puanına dayalı ilk atamalar 16 ila 29 Ağustos arasında yapılacak.
Bakanlık Ağustos sonuı itibariyle tüm atama ve yer değiştirme işlemlerini sonuçlandırılacaktır.
 
Onur ÖCALAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.