MEB, Denetimi tek elde mi topluyor?

MEB, Denetimi tek elde mi topluyor?

MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Atıf ALA'nın atanmasının özel bir sebebi var.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçen hafta Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na(eski adıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı),  eğitim denetmeni(eski adıyla ilköğretim müfettişi) kökenli olan Atıf ALA atandı.
Bu atama özellikle Milli Eğitim Bakanlığı denetçisi görevinde bulunanlar arasında büyük tepki gördü, başkan yardımcılarının tamamı tepki olarak istifa etse de, bu durum bazı gelişmelerin ilk göstergesi olarak anlaşılabilir.

Şöyle ki; Milli Eğitim Bakanlığı’nda 300 civarında Bakanlık Denetçisi görev yapıyor, İllerde ise 3 bine yakın eğitim denetmeni var. Bakanlık teşkilatında yapılan değişikler sonucu eğitim denetmelerinin görev alanları genişlerken bakanlık denetçilerinin çalışma alanları daraldı. Bu durum ileride yapılması düşünülen denetimin tek çatı altında toplanması fikrinin ilk adımları olarak görülüyor.

Bu iki denetim birimi dışında bir de İç Denetim Birimi Başkanlığı bulunuyor.

Bakanlık çevrelerinden alınan bilgilere göre Atıf ALA’nın Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na getirilmesi ile bu üç birimin birleştirilmesi yönünde bir adım atılmış oldu.

Önümüzdeki dönemde muhtemelen seçimlerden sonra denetim birimleri ile ilgili yeni gelişmeler olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Sencer KAYA

TürkiyeEğitim Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.