MEB, işçilerle sözleşme imzaladı

MEB, işçilerle sözleşme imzaladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlık birimlerinde çalışan işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı.

BAKANLIĞIN İLLERE GÖNDERDİĞİ YAZI

Bakanlığımıza bağlı 10 nolu işkolunda (İl Milli Eğitim Müdürlükleri, MEB Döner Sermaye İşletmesi-Büro İşkolu, Devlet Kitapları Döner Sermaye İşletmesi-Büro İşkolu, Ankara 1. Akşam Sanat Okulu, Ankara 4. Akşam Sanat Okulu ve Antalya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işyerleri) faaliyet gösteren işyerlerini kapsamak üzere, 01/07/2012-30/06/2015 yürürlük süreli yeni dönem toplu iş sözleşmesi, taraflarca 29/03/2013 tarihinde imzalanmış olup uygulanmak ve işyerinde ilan edilmek üzere ekte gönderilmiştir.

Toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanmasında herhangi bir yanlışlık ve aksaklığa sebebiyet verilmemesi, birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla; Bakanlığımızın koordinesi ve Kamu-İş Sendikası ile Koop-İş Sendikasının katkılarıyla, 08-09 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara Büyük Anadolu Otelinde bilgilendirme toplantısı yapılması planlanmıştır. Toplantıya ilişkin ağırlama ve konaklama masrafları Koop-İş Sendikasınca, karayolu ulaşım ücretleri ile yolculuk günlerine ilişkin yevmiyeler (Toplantı günleri için yevmiye ödenmeyecektir.) ve 6245 sayılı Harcırah Kanunununda belirtilen zaruri masraflar ise ilgili valiliklerce karşılanacaktır. Toplantıya, toplu iş sözleşmesinin idari ve mali hükümlerini uygulamaktan sorumlu her ilden ikişer kişinin (işçi sayısı az olan Kırklareli, Rize, Bayburt ve Yalova’dan birer kişi, işçi sayısı çok olan Adana, Ankara, Gaziantep ve İstanbul’dan beşer kişi) katılması uygun bulunmuştur.

Bu nedenle, ekteki toplu iş sözleşmesinin uygulamadan sorumlu muhtemel katılımcılar tarafından incelenerek, mevcut uygulamalar da dikkate alınmak suretiyle tereddütlere ilişkin konularda sorular hazırlanarak gelinmesinde yarar görülmektedir.

Ayrıca, 14 Nisan 2013 ayına ait işçi ücretlerinin eski sözleşme hükümlerine göre, zamlı ücretler ile diğer farkların ise eğitim faaliyetinden sonra, SGK bildirgelerinin zamanında ve cezasız olarak verilmesi bakımından 07 Mayıs 2013 tarihinden önce yapılması gerekmektedir.

Faaliyete ilişkin program ve diğer açıklamalar ekte yer almaktadır.

YAPILAN ANLAŞMAYA GÖRE ÜCRETLERE YAPILAN ZAM

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.