MEB, Müdür yardımcılığında yanlış yolda

MEB, Müdür yardımcılığında yanlış yolda

MEB, Müdür yardımcılığında yanlış yolda

A-2011 Sınavını kazananlar

MEB 2011'de sınav kazanmış müdür yardımcısı ve başyardımcı adayları için yönetmeliğe geçici madde koymuştur. Madde şöyle:

"(2) 2011 yılı Ekim ayında yapılan eğitim kurumu müdürlüğü ile müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı seçme sınavında başarılı olanlardan sınav sonucuna göre yöneticiliğe görevlendirilmesi yapılmamış olanlar, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak ilk görevlendirme ile sınırlı olmak üzere, başka bir şart aranmaksızın müdür başyardımcılığı veya müdür yardımcılığında görevlendirilebilir."

Bu maddede başka şart aranmaksızın demekte ise de bu adaylar müdür yardımcısı olabilme şartlarını zaten taşımaktadırlar. Başyardımcılık için de büyük bir kısmı şartlara haizdir. Yani bu madde anlamsızdır.

Bu nedenle MEB bu öğretmenleri mağdur etmemek için bu yönetici adaylarını öncelikli olarak görevlendirebilir. Bunu gerekirse kendi kurumu ile sınırlı da tutabilir fakat bir önceliklerinin olması gerekir. Bu noktada yayımlanacak bir emir haksızlığı ortadan kaldırmaya yeterli gelir.

B-Görevlendirme Takvimi

MEB'in bir başka ve önemli hatası ise Müdür yardımcısı görevlendirmelerini 08-19 Aralık tarihlerine atması. O döneme kadar ne olacağını bilmeyen ya da okulda boş kadrolarla eğitim öğretimin sürdürülmesi gerçekten mümkün değil.

MEB bu konuda daha mantıklı ve hukuki bir yolu seçebilirdi.

Şöyle ki;

-Şu anda 4 yılını doldurmayan okul müdürlerinin 08-19 Aralık tarihlerini beklemesinin bir mantığı yoktur. Bu müdürlerimiz şu andan itibaren görevlendirme yapabilirler. Çünkü bu müdürlerimiz değişmeyeceklerdir.

-Değerlendirme sonucu 75 puan alıp kurumunda kalacak müdürlerimizin de Aralık ayını beklemelerine gerek yoktur. Çünkü bunlar en geç 12 Eylül tarihinde yeniden görevlendirilmiş olacaklardır. Kendi durumu net olan bir okul müdürünün müdür yardımcılarını görevlendirmek istemesinde de bir sakınca olmamalıdır.

-Son olarak da ilk ya da yeniden görevlendirme suretiyle müdürlük yapacaklar kalıyor ki onların sözlü sınav süreçleri de bulunduğundan görevlendirme Kasım ayının sonunu bulmaktadır. Bunlar da bu aşamadan sonra müdür yardımcısı görevlendirmesi yapabilirler.

İşte MEB bu noktada yanlış yapmaktadır. Bu şekildeki bir takvim ve yayımladığı takvimi sıkıştırarak görevlendirmeleri eğitim öğretim öncesinde tamamlamayı amaçlamalıdır.

Kaldı ki bu yıl bu süreci ertelemek daha önce detaylı olarak açıkladığımız üzere en mantıklı yaklaşım olacaktır. http://www.memurlar.net/haber/475886/ Bu erteleme sürecinden sınav kazanmış müdür yardımcılarını muaf tutmak dahi mümkündür.

Maksut BALMUK

Öğretmen

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum