MEB, öğretmen alımını eline yüzüne bulaştırdı

MEB, öğretmen alımını eline yüzüne bulaştırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, kendisine tahsis edilen 40 bin öğretmen kadrosuna atama işini yapamayarak, kadroların boş kalmasına neden oldu.

MEB, Ağustos ayı sonuna doğru 40 bin öğretmen alınacağını duyurmuştu. Duyuru sırasında tüm branşlar için 60 taban puan belirlenmişti. Bu belirlemenin doğru olduğunu belirtmiş ve MEB'den yaptığı bu belirlemenin arkasında durmasını istemiştik.

 

Ancak, MEB yönetimi, bir ilkeye binaen değil, kontenjanların dolacağını öngördüklerinden "60 puan sınırı" koyduklarını belirtmişti. Memurlar.net olarak, forum bölümünde yazışan öğretmen adaylarımızın tespitleri doğrultusunda kadroların, öngörüldüğü gibi dolmayacağını ve boş kalacağını belirtmiştik.

Sonuçlar açıklandığında, memurlar.net'in öngörüsünün doğru çıktığını gördük. MEB'in öngörüsü ise doğrulanmamıştı. 40 bin öğretmen atamasında toplam 2 bin 943 adet kadro boş kalmıştı.

Tüm adaylar MEB'den, boş kalan kontenjanların diğer ihtiyaç duyulan branşlara dağıtılarak ve yeni bir tercih alınmaksızın (26. tercih) yerleştirme yapılacağını beklerken, MEB taban puanları 50'ye indirdi ve boş kalan kontenjanları sadece boşluğun oluştuğu alana tahsis etti. Bu ise büyük bir tepkiye neden oldu. MEB'in bu öngörüsüz işleminden dolayı, adaylar Din Kültürü, İHL ve Rehber öğretmeni alımına isyan etti. Zira MEB zorla da olsa sadece Din Kültürü branşını doldurmaya çalışıyor gibi bir algı oluştu. Oysaki madem puanlar 50'ye düşürülecekti, daha ilk başta bu yapılabilirdi.

Bu kadar beceriksizlik yetmiyormuş gibi son ek alımla, beceriksizliğin zirvesi yapıldı. İlan edilen 3 bin 200 kadronun sadece 1.097 adedine atama yapılabildi. Din Kültürü, İHL Meslek Dersleri ve Rehber Öğretmenlik branşlarına kaynak bölümler, puanlar düşürülmesine rağmen yine başvuru yapmadı. Kadroların üçte ikisinden fazlası boş kalmış oldu.

Sonuçlar için tıklayınız.

Bu sonuca göre, MEB kendisine tahsis edilen öğretmen kontenjanlarına atama yapma işini beceremeyecek, eğitim öğretimi aksatır duruma gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 2013 yılı öğretmen atama işlemlerini resmen eline yüzüne bulaştırmıştır.

Bu işin sorumluları kim ise derhal istifa etmeli, istifa etmiyorsa görevden alınmalıdır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.