MEB, sınav ücretlerini neden ödemiyor?

MEB, sınav ücretlerini neden ödemiyor?

MEB, sınav ücretlerini neden ödemiyor?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında memur ve hizmetli olarak görev yapan personele Açık Lise, Açık İlkokul, MTSK ve TEOG sınavlarında görev (kurye vb.) alınırsa ücret ödeniyor.

Fakat 28-29 Nisan 2014 tarihinde yapılan 8. Sınıflar TEOG sınavlarındaki ücretler yaklaşık 2 ay olmasına rağmen ödenmemiştir.

Yaptığımız araştırmada Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün bu ücretlere ait ödeneği, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne aktarmadığından bu sınav ücretlerin ödenmediği anlaşılmaktadır. Bu ödenek aktarımının yapılması için daha yazışmaların bile yapılmadığı konuşulmaktadır.

Ayrıca 21 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavı için tüm il onaylarının sisteme aktarıldığı bu sınava ait ödemelerin 10 gün içinde yapılacağı konuşulmaktadır.

15 Haziran 2014 tarihinde yapılan Açık İlkokul Sınavının il onayların tamamlanmadığı il onaylarının tamamlandığı zaman bu sınava ait ödemelerin 10 gün içinde yapılacağı konuşulmaktadır.

Bu sınava ait il onayını tamamlamayan iller ise; Afyonkarahisar, Antalya, Çankırı, Gaziantep, Giresun, Kocaeli, Muğla, Samsun ve Şanlı Urfa illeridir.

Ahmet KANDEMİR

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.