MEB sınavlarında ücret adaletsizliği!

MEB sınavlarında ücret adaletsizliği!

EĞİTİM-İŞ Ankara Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu sınavlardaki ücret adaletsizliğini bir kez daha göz önüne seriyor. Sınavlarda en düşük ücretleri yönetici ve öğretmenler alıyor...

 

MEB SINAVLARINDA ÜCRET ADALETSİZLİĞİ!

 

Eğitim çalışanlarının görev yaptıkları sınavlarda aldıkları ücretler arasında büyük farklılıklar vardır. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda görev alan Salon başkanları 112 TL gözetmenler ise 93 TL ücret alırken, Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavlarında ise salon başkanları 90 TL, gözetmenler ise 80 TL ücret almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı Merkezi Sistem Sınavlarında (MSS) ise ücretler şu şekildedir:

GÖREV

 

ÜCRET

ARTIŞ YÜZDESİ

2012

2013

Bina sorumlusu (İl Temsilcisi)

107.40 TL

124.23 TL

% 15

Güvenlik Pers. (Polis)

58.06 TL

68.32 TL

% 17

Hizmetli

46,45 TL

62.12 TL

% 33

Yönetici / Öğretmen

41.5 TL

43.5 TL

% 5

 

Tabloda da görüldüğü üzere sınavın gerçekleşmesindeki asıl görevleri yerine getiren yönetici ve öğretmenler en düşük ücretleri almaktadır. Okulda oluşturulan sınav komisyonlarındaki yönetici ve öğretmenler 43.5 TL alırken, aynı süreçte görev yapan İl Temsilcileri yaklaşık üç kat fazla (124.23 TL) ücret almaktadır.

Bir başka adaletsizlik ise güvenlik personelinde vardır. Milli Eğitim Bakanlığı kendi çalışanlarına yıllık %5 zam yaparak 43.5 TL verirken, İçişleri Bakanlığı personeli olan güvenlik elemanlarına yıllık %17 zam yaparak 68.32 TL ücret vermektedir.

Okullarımızda görev yapan hizmetlilerimizin de ücretleri %33 arttırılarak 62.12 TL’ye çıkarılmıştır. Burada polis ve hizmetli olarak görev yapan çalışanlarımıza fazla ücret verildiğini söylemiyoruz. Elbette ki herkes emeğinin karşılığını almalıdır. Asıl sorun Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi personeline, yöneticilerine ve öğretmenlerine reva gördüğü düşük ücrettir.

EĞİTİM-İŞ Ankara Şubesi, çalışanların arasındaki bu ücret adaletsizliğini EĞİTİM-İŞ Genel Merkezi ile koordinasyon içinde çalışarak gidermek için tüm mücadelesini vermeye devam edecektir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum