MEB Sorunlarını, Milli Eğitim Şurası Çözsün

MEB Sorunlarını, Milli Eğitim Şurası Çözsün

ÖĞ-DER ERZURUM: MİLLİ EĞİTİM ŞURASI YENİDEN TOPLANMALIDIR

Milli Eğitimde yaşanan son olaylar ve değişiklikler Milli Eğitimde önemli atılımları ve değişiklikleri getiriyor. Taşlar yerinden oynuyor. Ancak eğitimde çoğunlukla şekli değişiklikler yapıldığından istenilen sonuçlara vesile olmuyor. Çağdaş bir eğitim sistemi, yeni çözümler getiriyoruz diyerek Milli Eğitimde sorunlar yumağının daha da büyüdüğü görülmektedir. Eğitiminde, istikrarı, adaleti, milliliği yakalayamamış bir yapının sağlıklı sonuçlar üretmesi mümkün değildir. Basın kuruluşlarında ve sosyal medyada en çok konuşulan üzerinde en çok eleştiri yapılan konu maalesef eğitimdir. Öğretmenlerin sorunları bir türlü çözüme kavuşmuyor. Eğitimciler sürekli haklarının yenildiğinden kendilerine değer verilmediğinden, sistemin sürekli değişmesinden şikayet ediyorlar.

    Her geçen gün gençliğimiz maneviyattan yoksun yetişiyor. Okullarımız istenilen gençliğin yetişmesine ortam hazırlayamıyor. Gençlerimiz arasında suç oranları, şiddet, intihar olayları sürekli artıyor.  

    Salih bir neslin yetişmesine vesile olacak öğretmenler üniversitelerden yetişmiyor. Sadece Milli Eğitimde değil Üniversitelerle ilgili de mutlaka planlamalar yapılması lazım. Kendi medeniyet değerlerini tanıyan, bilen, içine sindiren öğretmen ve öğrenciler yetişmesi için büyük bir anlayış ve yöntem değişimine ihtiyaç var. Sistemin içindeki adamlar değiştiriliyor. Ancak bozuk sistem değiştirilmiyor. Böyle olunca her yıl sorunları yaşamaya devam ediyoruz.

   Türk Milli Eğitiminde 2023 vizyonunu planlayacak, toplumun ihtiyaç ve beklentilerini önceleyecek,eğitime milli bir ruh kazandırmaya yönelik bir şura yapılması, Milli Eğitimde yeniden 1921 ruhuna dönülmesi gerekiyor. Çünkü eğitim bir ülkede bağımsızlık kadar önemli bir konudur. Avrupa birliği normları, istekleri Milli Eğitimi Millilikten uzaklaştırıyor. Yeni eğitim sistemi Seküler hayatı yaygınlaştırıyor. AB, Maneviyat değerlerinin, milli kültürümüzün ötelenmesini istiyor.Bu normlar uygulandıkça bilgili bilinçsiz nesil yetişiyor.

   ÖĞ-DER olarak, gerek Milli Eğitimde ve gerekse Üniversitelerde her türlü maddi unsurlarla donattığımız gençliği milli ve manevi değerler etrafında daha donanımlı olarak nasıl yetiştiririz konusu öncelikli bir Eğitim Şurasının yaz tatilinde toplanmasını istiyoruz. Günümüzde “Kuva-i İlmiye” ruhuna ihtiyaç vardır. Milli Eğitim Bakanlığımıza eğitimle ilgili Milli Kültürümüzü, değerlerimizi esas alan çalışmaların koordinesi için bir “Heyet-i İlmiye” nin kurulmasını öneriyoruz. 

 

ÖĞ-DER

(ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ)

ERZURUM ŞUBESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.