MEB, sözlerini paspas altına süpürmesin

MEB, sözlerini paspas altına süpürmesin

MEB kendi koyduğu kural ya da sözleri unutup unutturmaya çalışmamalıdır.

MEB Alan Değişikliği ile ilgili çalışmayı takvime bağladığı halde adım atmamıştır.

Aynı şekilde il içi özür atamasında başvurup ataması yapılmayanlarla ilgili de bir çalışma yapmamaktadır.

Son olarak yapılan il dışı özür grubundan sonra tanınan becayiş uygulamasından dahi bu öğretmenleri düşünmemiştir.

Sadece il içi özürde yer değiştirenler ile il dışı özürde yer değiştirenlere becayiş hakkı vermektedir.

Daha önce yaptığımız bir haberde de belirttiğimiz gibi tüm atamalardan sonra halen boş kadro olduğu ve bu kadrolara gitmek isteyen özre tabii öğretmenler bulunduğu halde il içi özürden bahsedilmemesi ya da uygulanmaması anlaşılamamaktadır.

Becayiş uygulamasında özrü bulunan il içindeki öğretmenlere de başvuru hakkı verilse idi MEB ne kaybederdi? Bize göre alternatifi artacağı için karlı çıkardı. Sonuçta ataması çıkan ya da kararnamesi elinde olan kişiye zorla bir şey yaptırılamayacağına göre alternatifleri arttırmak yararlı olur. Bu alternatifleri özre tabi olmayıp yer değiştirmek isteyenlerle de arttırmak mümkün. Kişi özre tabi ise ve A ilçesine gitmek istiyorsa özre tabi olmayan ve A ilçesinde çalışan öğretmenle yer değiştirmesi sorunu çözmeye yönelik uygulama olmaz mı?

İl içi bazen il dışından da önemlidir çünkü aynı ilde olsanız da yüzlerce km mesafedeyseniz o ilde olmanız anlamsızdır. O zaman da ailenizle ancak hafta sonları görüşebilirsiniz. Başka ilden hafta sonu uçakla gelerek belki de il içine göre daha az zaman harcayarak daha uzun süre ailenizle beraber olabiliriniz…

MEB il içi özre tabi olan öğretmenler ve alan değişikliği sorununu unutmamalı, devlet adamlığı ciddiyetiyle hareket ederek verilen sözlerin, yazılan yazıların arkasında durmalıdır. Varsa sonradan çıkan bir durum, bilgilendirme yapmayı ilke edinerek çalışanlara karşı sorumluluk hissetmelidir. Aksi halde kimler geldi kimler geçti misali yol alınmaya devam edilecek, gelen gideni aratır şarkısı dillerden düşmeyecektir.

Maksut BALMUK

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.