MEB uyuyor, İstanbul MEM’de onlara uyuyor

MEB uyuyor, İstanbul MEM’de onlara uyuyor

Bugüne kadar 70’in üzerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici atama duyurusuna çıktı. Herkes kafasına göre takıldı. MEB uyarma gereği dahi duymadı. Açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirmedi.

- Sözlü sınava çağrılma neye göre olur?

- Önce Müdürlük sonra yardımcılık mı duyurulur, ikisi de duyurulabilir mi?

- Yönetmelikteki Aylıktan kesme cezasıyla ilgili uygulama nasıl yapılır? (kafasında soru işareti olanlara cevabımız olsun: hiç uygulanmamalı uygulanırsa da 2011 sınavından önceki 4 yılı kapsayabilir… )

Bu ve benzeri onlarca soru cevapsız beklerken bakanlık adeta uyuyor. Herkes kafasına göre takılıyor. İstanbul Milli Eğitim’de uyuyan MEB’e uyuyor.

Sayın YILDIZ döneminde özellikle yönetici atamada ülkeye öncülük yapan İstanbul Milli Eğitim uyumaya devam ediyor. Duyuruya çıkmayan birkaç il kalmışken bunlardan birisinin de İstanbul MEM olması gerçekten manidar.

Bekleme sürerken İstanbul’un sınava dayalıdan önce Norm Fazlalarının atamalarının yapılacağı konuşulmaya başladı ve gündeme bomba gibi düştü.

Oysa ki sayın YILDIZ’ın hemşerisi olan Müsteşar sayın TEKİN imzalı genelgeye göre öncelik sınava dayalılarda. Buna rağmen İstanbul böyle bir tasarruf kullanırsa bu işin altında başka sebepler aranacaktır.

Norm fazlaları öncelikli yapılabilirdi yani bakanlık böyle bir tasarruf kullanabilirdi fakat bakanlık bu noktadaki tavrını ortaya koymuştur. Bu nedenle bu aşamada norm fazlasını gündeme getirmek özellikle İstanbul Lisesi ile Kabataş Lisesi gibi önemli kurumlara bir formül mü düşünülüyor? sorusunu akla getiriyor.

Bu aşamada norm fazlasını eritmek düşünülemez. Bu konuda beklentisi olan yöneticilere şunu hatırlatmak gerekir ki;

Bu aşamada yapılacak norm fazlası atamalar hakkaniyete uygun yapılmayacak, adam kayırmaya yönelik olarak istenen kişilerin istedikleri kurumlara diğerlerine de neresi denk gelirse atanmaları şeklinde olacaktır.

Bu durumla karşılaşmamak için;

Ya norm fazlası atamasından tümden vazgeçilmeli (ki vazgeçilmezse İstanbul bakanlığa rağmen kendine buyruk hareket etmiş olur.)

Ya da tüm norm fazlası yöneticilere duyuru yapılarak puan üstünlüğü esasına göre atamalar yapılmalıdır.

Bizden uyarması…

Bakanlığa tekrar çağrıda bulunuyoruz: 2009 yılında olduğu gibi bizim de Tebrikler MEB! diye başlık atarak takdir ettiğimiz şekilde konuları ve soruları açıklayan bir kılavuzu ivedilikle yayımlamalıdır.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

 

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.