MEB Yönetici Atamaları Sorunları Devam Ediyor

MEB Yönetici Atamaları Sorunları Devam Ediyor

Şube Başkanlığımız tarafından Yönetici Atama süreci ile ilgili yapılan basın açıklamasıdır

Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanlığımı tarafından Yönetici Atama süreci ile ilgili yapılan basın açıklamasıdır.

 

Değerli Basın Mensupları;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Ağustos 2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren “ Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği “ ile ilimizde 19 Ağustos 2013 tarihi itibariyle yönetici atama süreci başlamıştır.

Atama sürecine ilk itiraz yönetmeliğin Korunan Haklar başlığı altında anılan Geçici 1.Maddesindeki 01-02 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan Müdür, Müdür başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavlarına giren eğitimcilerimizden Müdür başyardımcılığı sınavına giren arkadaşlarımızın mevcut yönetmelik çerçevesinde atamalarının bu madde ile yapılamayacak olduğu yönünde olmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konu değerlendirilerek ikinci bir yazı ile 19 Ağustos tarihli atama süreci çerçevesinde sınava dayalı Müdür başyardımcılığı atamalarının yapılmayacağını duyurmuştur.

Mevcut yönetmeliğin Korunan Haklar başlığı altındaki Geçici 1.Maddesinin 2.fıkrasında ise“ Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak atamalar, bir defaya mahsus olmak üzere, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde gerçekleştirilir. “ İbaresinden hareketle ilimiz sınava dayalı, norm kadro fazlası yöneticilerin ataması, isteğe bağlı atamalar ve çalışma süresine bağlı atama işlemlerini yönetmeliğin yayım tarihi olan 04 Ağustos tarihinden itibaren 04 Ekim tarihine kadar bitirmesi gerekirken bakanlık izni ile 31 Aralık tarihine kadar tamamlamıştır.

Mevcut yönetmeliğin Yöneticiliğe Atama başlıklı 12.maddesinin 6.fıkrasında Müdür başyardımcılığına atanma “  Müdür başyardımcılığına, kurumdaki müdür yardımcıları arasından, kurum müdürünün inhası, il millî eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile eğitim kurumu norm sayısı kadar atama yapılır.  “ Demektedir. Mevcut yönetmelik Müdür başyardımcılığına atamalar da okul müdürünün inhası ve kurum müdür yardımcıları arasından olma şartlarını getirmiştir. Bu madde de süre şartı aranmadığından dolayı okul müdür yardımcıları okul müdürlüklerine dilekçe ile başvurarak Müdür başyardımcılığı talebinde bulunmuşlardır.

Müdür başyardımcılığı talebinde bulunan eğitimcilerimizin farklı işlemlere tabi tutuldukları zaman içerisindeki uygulamalardan anlaşılmaktadır. Atama talebinde bulunan arkadaşlarımızdan bazılarının atama işlemleri gerçekleştirilirken bazı arkadaşlarımız atama taleplerine cevap beklemektedir. Yine süreç içerisinde başvuru yapan arkadaşlarımızdan bazılarının başvuruları bekletilmiş, norm fazlası yöneticiler içerisinden atama yapılmıştır. Norm fazlası yöneticilerin atamalarının öncelikle yapılır ibaresine rağmen atama işlemlerine sınava dayalı atama ile başlanması manidardır. Bu durum mahkemeye taşınmıştır. Ancak Müdür başyardımcılığı ataması ile ilgili yönetmelik açık iken okul müdürlüklerinden gelen tekliflerden bazılarının değerlendirmeye alınarak atama işleminin gerçekleştirilmesi, bazılarının ise bekletiliyor olması da manidardır.

Gelen tekliflerden değerlendirmeye alınarak ataması yapılan arkadaşlarımızın sendika mensubiyetlerinin incelenmesi konunun net bir biçimde anlaşılmasını sağlayacaktır. Bekleyen dilekçe sahibi arkadaşlarımızın sendika mensubiyetleri de dikkate alınmalıdır. Atama şartı okul müdürünün inhası iken atama işlemlerinin bir kısmının yapılmıyor olmasının açıklanması gerekmektedir.

Sayın hükümet yetkililerine siz değerli basın mensupları aracılığıyla seslenmek istiyorum. 17 Aralık tarihi itibariyle ülkemizde söylenegelen paralel yapılanma İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde incelenmesi gereken bir konudur. Adını paralel, çokgen ya da matematiksel hangi tanımla ifade ederseniz ediniz yönetmelik dışı uygulamalar İzmir eğitim camiasını canından bezdirmiştir. Hak, hukuk, adalet anlayışı ile bağdaşmayan; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7.Maddesinde anılan tarafsızlık ilkesine uymayan ve Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde bizden olan olmayan anlayışı içeren bu tutumun acilen gözden geçirilmesini beklemekteyiz. Bir okula Müdür yardımcısı görevlendirilmesinde dahi uygulanmaya çalışılan bu konunun acilen değerlendirilerek işlemlerin daha fazla bekletilmeden ve sendikal anlamda mensubiyet gözetilmeden gerçekleştirilmesini beklemekteyiz. İleriki zamanlarda Milli Eğitim camiası içerisinde de oluşabilecek çeşitli matematiksel ifadeli yapılanmaların bir an evvel önüne geçilmesini talep etmekteyiz. Aksi takdirde okullarımızın mevcut kadrolarının birilerinin keyfi uygulamalarından dolayı eksik kadro ile çalışmasından kaynaklanacak sıkıntılarının sorumluluğunun taşınamayacak ağırlıkta olacağının bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                  Merih Eyyup DEMİR

     Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.